Månedsarkiv: oktober 2014

Kobberbryllup

morDSC_0094boligFor et par dage siden havde min mand og jeg en særlig dag – en milepæl om man vil, vi havde kobberbryllup. For 12 1/2 år siden var datoen var den 27. april 2002. Den dag blev vi gift. Vi har været sammen i 17 år nu, og jeg har elsket hver en dag sammen med min mand! Mads er min livsledsager, mit et og alt og får stadigvæk mit hjerte til at smelte. Han er min bedste ven, far til mine tre børn, min elsker og min klippe. Det betyder ikke, at alt er lutter lykke og evigt let. Vi har da udfordringer som alle andre, og hånden på hjertet er det da lidt af en bedrift at få et ægteskab til at fungere. Nu er vi nået hertil, et rigtigt fint sted som vi begge sætter så stor pris på og er lykkelige for. Derfor ønskede vi at standse op, for at fejre vores dag, nyde hinanden og være taknemmelige for det vi har og skabt sammen.

Min mand forkælede mig med disse to skønheder en Kubus stage i kobber med to stager, hvor perfekt har det lov at være. Desuden fik jeg også Kubus Bowl i sort, et ønske jeg har haft længe.

Vi havde i weekenden bestilt super lækkert mad udefra og inviterede vores forældre til middag sammen med vores børn. Hjemme i vores hjem – basis for det hele.

 

Advents ønsker

børnOm kort tid begynder jeg at finde advents gaver til børnene. Ideerne er ved at være klar til dem alle tre. Selvom Anders og Kirstine ikke er helt små længere, nyder de bestemt også at få en særlig lille ting i deres sok hver søndag. Vi nyder lige så meget, at se deres glæde og forventning i hele december, for det er noget ganske særligt med skønne traditioner, herhjemme venter vi ikke kun på den 24. december.

Det er måske liiiidt for tidligt at begynde at tænke på jul, men jeg nyder en december, hvor der er tid og ro til  at hygge os sammen som familie, og ikke stresse rundt i butikkerne. Min erfaring er, at ved man hvad der skal købes, kan det gøres på kort tid eller i sofaen over nettet – hvor er det dog skønt.
Sidste december var jeg på barsel med Oscar, og jeg er så taknemmelig for at have haft en hel december hjemme, og hvor vi havde tid til alt det hyggelige med børnene.
I år vil jeg bestemt også gøre alt, hvad jeg kan for at det skal være hyggeligt, men det kræver jo lidt planlægning ikke sandt?

En lille ide liste er lavet til adventsgaver, jeg ved vil gøre lykke hos vores lille 16 måneders skat

Djeco Puslespil // Wonderwold lastbil // Schleis dyr // Bobles bolde // Jellycat elefante // Yoyo dækkeserviet // Sonny Angels

Nymalet spisestue

boligboligDSC_0035 DSC_0094 DSC_0104I efterårsferien fik vi malet vores spisestue (læs evt her). Det er en 5-6 år siden sidst og med brændeovn ses det hurtigere, når der trænger til et nyt lag maling. Lyse vægge har vi i hele vores gamle hus, som er fra 1926. I stuerne er der efter vores smag den smukkeste gamle stuk, særligt spisestuens stuk med egeblade er så fin og enkel. Spisestuen bruger vi ofte, den støder op til vores køkkenalrum og ligger i forbindelse med vores tv-stue, kun adskilt af en fransk dør. Selvom vi i køkkenalrummet har et lille spisebord, der lige er stort nok til os fem, kan vi ofte finde på at sidde i spisestuen hvor vores skønne brændeoven er, eller hvis vi får lyst til at brede os ved det store bord med æg og bacon og andre lækkerier en søndag morgen.

Møblerne har vi holdt i meget lyse farver. For fem år siden købte vi vores spisebord et “super elipse” et køb “for life” og jeg har aldrig en eneste gang fortrudt, at det var det valg vi tog. Selvom det er et stort bord, der med lethed rummer 14-16 personer, når der er plader i, ser det super enkelt og let ud, og jeg ved jeg aldrig bliver træt af det bord. Faktisk har vi det samme bord i køkkenalrummet bare meget mindre, der stammer helt fra min barndom og vi har arvet af mine forældre, der ikke længere har plads. Der er ikke en plet på det selv efter så mange år, og det er lidt hyggeligt at tænke på, at jeg har siddet i højstol ved dette bord, ligesom Oscar nu sidder ved bordet i sin højstol.

I vores spisestue har vi også et gammelt skab som er et arvestykke. Det rummer porcelæn og alle vores glas. De gamle glaslåger fremkalder det smukkeste lys i vores vinglas. Vi har få gamle arvemøbler i vores hjem som har stor betydning for os begge. Jeg holder meget af det mix mellem det nye og gamle, som efter min mening giver noget personlighed.

 

 

Anders’ vintergarderobe – tjek

mode
Det fornægter sig ikke, når man har børn i huset, at det ofte er nødvendigt at skifte ud i deres tøj. De vokser flere cm på en sæson, og det ses på tøjet. Sommertøjet er blevet taget ud af skabene, og de mere dusch farver og lækkert uld er på plads nu.

Faktisk havde Anders ikke et eneste par bukser, han kunne passe, da hans elskede shorts blev lagt på hylden! Efterårs / vinter tøj er blevet suppleret op på hans hylder, og vi er efterhånden ved at være mere end klar til vinter – kom du bare an.

Anders er 11 år og har en klar mening om, hvordan tøjet skal være. Han og jeg har aldrig haft nogen udfordringer på den front, for vi er heldigvis ret enige om, hvilke materialer tøjet skal været lavet af, for det er rart at have på, og hvilke farver og look det er vi kan lide. Det meste af hans tøj er “skoletøj”. Her bruger han ofte chinos, jeans, t-shirts med cardigan over og sweatshirts. Han synes det er rart,  at der er lidt “lag” så han kan tage af og på, alt efter om han har løbet sig varm i frikvarteret, eller om det trækker fra det åbne vindue.
Et par bløde sæt har han også primært til weekenderne eller efter et dejligt aftenbad.
Fodboldtrøjer har han på til fodbold og idræt i skolen!
Til begge mine drenge har jeg en håndfuld brands, som jeg køber ind fra igen og igen, enkelte brands går igen til begge drenge og andre er selvfølgelig forskellige pga deres alders forskel. Jeg er meget loyal, når det det kommer til mine yndlings brands. Meget er afprøvet og mindst ligeså meget er kommet på min “aldrig igen liste”. Jeg er slet ikke længere i tvivl om, hvad jeg skal kigge efter, og jeg er lige så skarp, når der er udsalg. Jeg køber også hellere én lækker trøje, end tre der ikke er lige dét jeg vil have og kvalitetsmæssigt ikke kan kan klare en aktiv hverdag og mange vask.
Det tøj børnene har kan mixes på kryds og tværs, og intet får lov at ligge ubrugt, for jeg ved efterhånden lige præcist hvor mange dele, der er brug for af hver type. Farvetonerne er holdt indenfor den samme farveskala, og derved giver det i sig selv mulighed for en masse mix. Det har krævet nogle år at finde frem til det, der virker for os, og vi har bestemt også begået fejlkøb, men nu sker disse fejlkøb meget sjældent, og vi ender som oftes ud med en garderobe, der fungerer super godt.
Efter endt brug i dette hjem, bliver det hele solgt og får nyt liv hos andre børn. Det har jeg det så godt med, og for mig er det endnu et tegn på, at det betaler sig at købe lidt men godt.

Hvordan køber I ind? Planlægger I også jeres køb?

Uld fra Marmar

DSC_0224 DSC_0225Herhjemme er vi vilde med brandet Marmar. Vi kommer ikke uden om det, særligt til vores lille søn Oscar. Selv Anders der nu er 11 år, kan heller ikke helt slippe Marmar’s lækre modal kvalitet i hans garderobe, for Marmar’s basis er bare så lækkert og blødt, og hvem kan stå for det. Ikke bare er det blødt, men snittet er skønt og kvaliteten er upåklagelig og farverne er så smukke.

For et par dage siden købte vi dette skønne, super bløde uld sæt til Oscar og en basis body i samme smukke petroleum som striben i cardiganen. Jeg vil nyde at give ham det på i hverdagen i vuggestuen og herhjemme, for selv om han nu går, foregår meget af hans leg stadigvæk på gulvet, hvor der ofte er mere køligt.  Jeg er sikker på, vi kommer til at blive glade for dette sæt, har I mon prøvet uld fra Marmar?

Uld sæt fra Marmar

 

HPV vaccine og gentest

sprøjteHver 3. dansker rammes af kræft. Det er helt vildt mange! Det løber mig koldt ned ad ryggen, når jeg tænker på den skrækkelige sygdom. Sygdommen i sig selv er ganske forfærdelig, og bivirkninger efter endt stråler og kemo er et helt kapitel for sig. Her taler vi om store konsekvenser for kroppen, som efter min mening er lidt et overset emne. Ikke at der er noget alternativ, men det er bestemt ikke sukkervand kroppen skal tage imod, og der er en regning.

Desværre er vi en familie, der i alt for mange år har været og er ramt af kræft. Vi har betalt den ultimative pris og mistet personer, som havde så stor betydning for os, og som vi elskede så højt. De sår som det har givet, tror jeg aldrig vil heles.

Jeg ved, at jeg selv er i høj disponibel risiko for at jeg kunne få kræft (igen) pga min families gener. Derfor har jeg nu som første step valgt, at blive vaccineret med HPV vaccine (livmoderhalskræft vaccine) og skal inden længe have lavet en gentest. Det at få lavet en gentest er et stort skridt for mig, og ikke så få spekulationer og snakke med min mand har ligget forud for den endelig beslutning om at lade mig teste. Jeg ved, jeg bliver nødt til at handle på det svar jeg må få, men det er ikke et entydigt svar. For hvad gør jeg, hvis svaret kommer tilbage og er 30% risiko for brystkræft…. skal jeg lade mig operere, eller er det mon nok med kontrol. Tankerne er mange, og angsten er snigende, men jeg tør ikke lade være.

I denne uge sætter TV2 fokus på kræft med “Knæk cancer”. Selvfølgelig støtter vi – gør du?

 

Teen girl birthday

Teen-Girl

I november har Kirstine fødselsdag. Hun bliver 15 år, og jeg nyder at se, hvordan hun stadigvæk dybtfølt kan glæde sig til sin fødselsdag. Det har været og ER vidunderligt at følge Kirstine folde sig ud, lære hendes personlighed at kende, og se hvordan hun på så sikker måde vælger de ting til, der har betydning for hende i livet. Hvor er der meget, man skal forholde sig til, når man er 14/15 år. Jeg beundrer dagligt hendes mod til at navigere blandt det hele, og er imponeret over den viden de unge mennesker har om så mange facetter i livet.

Hvis man som mor tror, at man har ret meget at skulle sige omkring tøjsmag eller ønsker, når ens barn bliver 15 år, så bliver man godt og grundigt skuffet. Der er kun at håbe på, at der er skabt lidt fornuftig smag op gennem barndommen. Kirstines ønsker er ovenstående, og jeg synes faktisk, at hun gør det ret godt.

Ralph Laure skjorte // Daniel Wellington ur // Day Birger Mikkelsen sportstaske // Sportstøj Nike              // Fødseldags kort Bob Noon // Duft Clean // 

En skøn efterårsferie er slut

bolighavenDSC_0117 Den dejligste efterårsferie er ved at være slut. Denne her ferie har været så skøn, og jeg er sikker på at alles batterier er ladet op på ny. Vi har været hjemme, tiden har været vores, tid til hinanden, tid til alt det hyggelige og lidt praktisk er der også blevet lavet. Der har været dyner i sofaen, besøg hos dejlige venner, bedsteforældre til kaffe, fredagsslik blev til tirsdags-, onsdags slik og …. skidt pyt, det har været ferie.

Vi har også fået ryddet lidt op i vores kælder og fået malet vores spisestue. Jeg nyder det friske, lyse og skarpe look. De sidste penselstøg males nu, og i morgen hvor jeg er så heldig at have endnu en fridag helt for mig selv, skal der stilles på plads og friske blomster skal i vaserne – tror nok lige jeg glæder mig.

Haven har fået en omgang, og krukker er blevet tømt for sommerblomster. Terrassen har fået et lille stilleben på et gammelt havebord. Nu får vi se hvor længe det bliver stående sådan. Planen for hvordan vintergrønt skal pynte ved vores indgangsparti er allerede i fuld gang i mit hoved. Det varer ikke længe før, jeg vil i gang for nyder så meget at byde velkommen på så hyggelig en måde som muligt med grønt i krukkerne og levende lys i lanterner.

Hvad har I lavet i ferien?

 

 

En helt ny hverdag

foto

For mig er der intet i denne verden, der er vigtigere end min familie! Hvis ikke vi alle sammen trives har jeg slet ikke ro, mit hjerte gør ondt, og jeg vil gøre alt for at hjælpe – brøl siger løvemoderen!!!

Da jeg startede på job igen efter barsel, var det som om jeg hele tiden jagtede en tid, jeg slet ikke havde længere, eller en ro der bare aldrig kom. Både min mand og jeg havde dårlig samvittighed hele tiden. Ikke bare Oscar og jeg nød godt af min barsel, det var sandelig en gevinst for hele familien. Selvfølgelig skal man give sig selv lov til at komme igang igen efter et år væk fra arbejdsmarkedet. Men det var som om vores mavefornemmelse bare aldrig fandt ro. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg er vild med mit arbejde. Jeg har et sindsygt spændende og udfordrende job. Min arbejdsplads er helt helt unik, og jeg er så heldig, at jeg har verdens bedste kollegaer. Men med 3 børn, en mand der arbejder meget, og når man som jeg er indrettet således, at intet er vigtigere end min familie, gav det ikke lang betænkningstid på at noget skulle ændres.

En hel del mavefornemmelse og en masse køkkenbord snak har derfor ført til, at vi ønsker at prioritere anderledes i vores familie. Vi ønsker at skabe mere ro, større nærvær omkring det der er svært og mere fokus på alt det gode. Resultatet er blevet, at jeg går ned i arbejdstid til 25 timer om ugen! Jeg kan næsten ikke vente, og jeg er så taknemmelig over, at det er en mulighed.

Har I lavet ændringer i jeres familieliv for at få enderne til at nå sammen?

Chocolate & navy

mode

Efteråret kommer for alvor snigende nu, og de smukke farver naturen byder på, er helt betagende. Selvom det bliver koldere, særligt om morgenen, har vi stadigvæk så lune dage, at jeg slet ikke kan forstå, at vi skriver midt oktober. Vi er dog for længst kommet i lukkede sko og uld ja, det er også i alles garderober her på matriklen. Oscar vokser et stort ryk lige nu, og han kan ikke passe sin sommerjakke længere. Dog er det endnu for varmt for ham med vinterjakken. Derfor er denne über skønne overgangsjakke fra Mini Rodini landet hjemme hos os. Jeg har altid elsket navy til mine drenge. Så smuk og dyb en farve til lille og stor dreng. Jeg mixer den sammen med andre rolige og gerne naturlige farvenuancer. I det hele taget har jeg altid klædt mine børn i tøj lavet af så naturlige materialer som muligt, og ikke mindst rolige farver. Her finder I altså ikke bluser med farvestrålende bondegårdsdyr, eller Spiderman. Jeg kan ikke, jeg vil ikke…Kedeligt nej, bestemt ikke, hvis I spørger mig. Børn er så smukke i sig selv, og det skal fremhæves ikke forstyrres med “larmende tøj”. Sådan er det hjemme hos os.

Lige nu har jeg et crush på dyb chokoladefarve sammen med navy. Smukt og lækkert sammen og lige i tråd med efterårets farver. Når så et af mine yndlings brands har lækkert uld i netop disse to farver sammen, så bliver det ikke meget bedre. Siden spæd har mine børn været klædt i tøj fra Poppy Rose, og jeg er endnu engang forelsket i kollektionen fra skønne Poppy Rose.

Uldtøj Poppy Rose // Jakke Mini Rodini // Hue FUB // Støvler Angulus // Hjemmesko Pom Pom