Månedsarkiv: marts 2015

Om at gå ned i arbejdstid

Børn

“Mor, i vores familie har vi aldrig travlt.” Sådan sagde Anders til mig den anden dag , da vi kørte i bil sammen. Jeg ved nu ikke helt, om jeg vil give ham ret, men vi er godt på vej. At vi formår at give vores søn den følelse, at vi som famile ikke er fyldt op af en travl hverdag, gør os mere glade end ord kan beskrive.
I maj 2014 startede jeg på job igen efter min barsel med Oscar. Min mand og jeg var mildest talt lidt bekymrede for hvordan hverdagen ville blive. Vores prioriteter omkring hvad der vigtigst for os i familien er ufravigelige, men kunne vi mon få dette til at lykkes, når vi begge var afsted på job og mange timer væk fra familien. I noget tid forsøgte vi hver dag, at finde den ro og nærvær, som vi ønsker skal være tilstede i vores familie og det var bare ikke godt nok. Vi tog derfor en beslutning, at jeg pr 1. januar skulle gå ned i arbejdstid – til 25 timer læs evt. mere om dette her

Nu er der gået nogle måneder og som alt andet vi søsætter, skal der mærkes efter i maven, om det nu også var det rigtige at gøre. Vi kan uden forbehold sige, at det er en af de bedst beslutninger vi nogen sinde har taget. For Anders og Kirstine betyder det, at jeg er hjemme når de kommer fra skole, langt de fleste dage. Der er købt ind og ordnet andet praktisk inden Oscar bliver hentet og vi har dermed tid til rendyrket hygge, lave lektier sammen og lege når det er eftermiddag. Indimellem har jeg hele fridage og det giver en anden form for fleksibilitet, som at holde Oscar hjemme fra vuggestue og bare hygge os sammen, at lave mad om formiddagen så vi har endnu mere tid sammen, særligt i ulvetimen, eller have en dag hjemme alene. Hvor skønt er det ikke. Denne model virker for os og jeg ved vi kommer til at nyde denne ordning, i lang tid fremover. Hvordan mon I får enderne i hverdagen til at nå sammen?

 

Billeder

3-børnblandet-foto-af-børnI julegave sidste år gav jeg min mand billeder af vores børn fotograferet af super dygtige Sisse Langfeldt. Ideen om at få vores børn fotograferet har jeg gået med længe. Jeg havde lyst til at forevige vores børn lige på det tidspunkt hvor billederne blev tage. De var/er på hver deres egen  måde et sted i deres liv, hvor der sker så meget. Et pausebillede, et minde.
Mads blev super glad og hvor heldigt, for jeg er selv så glad for billederne og det “look” som Sisse har skabt, er lige os.
Jeg har altid elsket fotos og vi har “en trillion” billeder. På et tidspunkt fik jeg i morsdags gave et lille lommekamera så jeg altid havde et kamera i tasken, så de skønne øjeblikke med børnene i hverdagen kunne foreviges. Jeg har brugt det meget men eftesom kvaliteten af kameraet i min telefon efterhånden er så god, er det ikke så ofte jeg bruger det længere. Vores større spejlrefleks kamera er ofte kun til større begivenheder og ferier at det kommer i brug. Hvor vil jeg gerne blive bedre til at bruge det kamera noget mere for det tager uden sammenligning de bedste billeder.
Da vi blev gift var vi i tvivl om hvilken type fotograf vi skulle vælge. Jeg lod mig overtale af folk der mente de viste bedre og det endte med at blive en kæmpe fiasko. Jeg har altid været meget ked af de billeder, billeder der bare ikke kan gøres om.
Af samme grund har vi ingen bryllupsbilleder fremme, men vi er nu heller ikke typerne der har plastret vores hjem til med alle mulige billeder fra skolefotos, skiture og hvad man nu ellers kan finde på. Vi holde af det enkle og det naturlige. Nettop det har Sisse fanget i disse fotos. Det er blevet til et portræt af Kirstine, Anders og Oscar og så et større hvor de alle tre er samlet. Billederne er lavet på flotte sorte MDF plader og hvor er det bare super super fint.