Månedsarkiv: maj 2015

Ulvetime

DSC_0031

Vi kan ikke sige os fri for ULVETIME…. Nøj, hvor kan det altså være en tid på dagen, hvor det er svært at få det hele til at gå op i en højere enhed. Det er kun Oscar, vi kan være bekendt at påstå at være præget af at dagen nærmer sig afslutningen, for Anders og Kirstine er for længst vokset fra den form for påvirkning. Dog er det på dette tidspunkt at deres sportsaktiviteter afvikles, lektier laves eller der er behov for lidt frugt eller andet inden aftensmad.  Jeg er ofte alene med børnene på det tidspunkt af dagen og selvom vi har et par skønne eftermiddagstimer sammen til leg og andet hyggeligt, skal der jo også laves mad og det falder ofte sammen med at Oscar begynder at blive tæt, sulten og meget meget gerne vil have sin mor – helst helt for sig selv.
Jeg vil virkelig hade, hvis vi dag efter dag måtte indrømme at vi har nogle timer på dagen hvor alt kokser og derfor har jeg/vi fundet på små krumspring og hyggelige aktiviteter, så ulvetimen bliver så god som muligt for alle.
Oscar er på denne tid af dagen mest til stille aktiviteter og vi finder gerne tegne sager eller puslespil frem. Jeg har altid forsøgt at tilbyde mine børn mange puslespil, for det er så super hyggeligt og der er så meget god læring i puslespil i form af symboler, former, overblik, koncentration og små detaljer, som kommer til syne, når alt samles. Jeg er på ingen måder teknik forskrækket men puslespil på I-paden, er bare ikke det samme, hvis I spørger mig. Vi er vilde med de flotte puslespil fra Djeco og når Oscar i næste måned bliver 2 år, er der helt sikkert et nyt puslespil på ønskesedlen. Oscar har også fået en alder hvor et Brandmand Sam afsnit i tv eller Postmand Per bestemt også er noget, mindstemanden kan hygge sig med.
Oscar er lige som sine søskende interesseret i I-paden. Der findes super gode apps, som Oscar hygger sig meget med og på så fin en måde, giver ham mulighed for at øve sig i tænd/sluk, træk/slip og scroll op og ned på skærmen. Det er utrolig så hurtigt at de små bliver fortrolige med den form for teknik.

Vi har udvalgt et par håndfulde apps til Oscar, som han engang imellem må hygge sig med og som vi sammen øver, eller som han nu selv kan navigere rundt i. Et lille udpluk på 4 apps ses nedenunder. Et godt sted at starte hvis ens lille pode skal gøres fortrolig med teknikken og mulighederne ved en I-pad eller anden tablet.

image

1. Dyrelyde – Fotos af velkendte dyr, lyd og navn.

2. Color And Shape – Form og farver der skal matces

3. Skønne danske børne sange med fagter

4. Mini Drivers – Biler, flyvemaskiner og andet som navigeres rundt i en lille by og samler genstande op og springer balloner.


Oscar har FUB trøje på, spil fra Djeco

 

Sidste skoledag

DSC_0043En epoke er slut – endnu en milepæl i vores datters liv. I dag har hun sidste skoledag i 9. klasse. To af Kirstines skønne og varme veninder flyttede i går ind på vores matrikel for at nyde en hyggelig aften, hvor de ville glædes, mindes og forundres over at 10 års skolegang sammen snart er slut. Mange i klassen har været med helt fra starten, hvor yndige sløjfer i håret var et must, til den dag i dag hvor så meget andet er vigtigere og hvor tiden og livet ligger foran fødderne på alle de skønne unge mennesker. Nye klassekammrater er gennem årene kommet til og hvor har det været skønt at se, hvad gode venskaber kan give vores børn. Mennesker de selv vælger ind i deres liv, fordi lige netop disse personer giver dem noget godt. Venskaber som uden tvivl vil bestå mange år frem. Efter sommerferien skal Kirstine på efterskole, hvor der skal være rum og tid til at dyrke hendes store interesse for gymnastik og musik.
I dag er hun en lækker 60’er pige i selskab med en engelsk sygeplejeske og en skøn fange. Jeg ved de får en sjov dag, hvor tasken er fuld af karameller til de yngre elever og med så skøn en revy i ærmet til deres lærere. En ting er sikkert, det bliver en dag de altid vil huske. DSC_0041

Sommerhus hygge i pinsen

DSC_0209
DSC_0234 DSC_0216
DSC_0239DSC_0219 DSC_0226 DSC_0246
DSC_0256
DSC_0243Pinsen er over os og hvem kan ikke godt bruge en ekstra fridag. Mads er hoppet med Anders og hans fodboldhold en skøn venskabstur til Tjekkiet. De skal hygge sig med masser af fodbold, lækket mad i Prag og ellers lune sig med de 23 grad, der er på de breddegrader. Vi må undvære dem helt til mandag morgen.
Kirstine, Oscar og jeg vil ikke snydes for en god portion hygge, så vi sagde med det samme ja tak, til at tage med morfar i sommerhus. Vejret er bestemt ikke sommervejr men med lidt lunt tøj på kroppen og en pind i brændeovnen, gør det bestemt ikke noget. Vi har spist lækker frokost, gået en lang tur ved stranden og Kirstine valgte sammen med Oscar at tage en velfortjent middagslur ovenpå en travl periode med afgangsprøver. Om få dage siger hun farvel til 9. klasse, skolen og venskaber der har været hendes hverdag de sidste 10 år. Morfar har taget en legetøjsgræsslåmaskine med til Oscar og han blev tæt på jublende lykkelig og ikke et græsstrå er overset.
Jeg elsker den natur der bugter sig om sommerhuset og hvor er det skønt at udforske og have tid til at se den i børnehøjde. Med min lille mand i hånden gik der ikke lang tid før, vi fandt en fortravlet myretue, smukke vilde blomster og endnu 10 smukke sten til samlingen.
En speciel følelse var det nu også at være i sommerhuset, for det er første gang uden min mor er her og det er så meget hende, der har indrettet huset med skønne og super hyggelige sager gennem årene. Hun elskede dette sted og huset rummer så mange glade sommerminder, små flotte sten vi har fundet sammen, eller en smuk gammel skål vi har slæbt med hjem fra et nærliggende loppemarked. Mors sommerhat og andre personlige ting er her endnu og de skal være lige her, for det er endnu for svært at ændre på.
Vi overnattede her ikke men tog i stedet hjem sammen og spiste lækkert rødt kød og nød at mærke vores røde kinder efter en dag med frisk luft og sand i skoene.
Rigtig god pinse til jer alle.

Farvel mor

image
Min mor og far

Hej igen ….eller hvad mon man siger, når man har været væk fra sin blog i små 2 måneder, som jeg har. Mit liv har taget en kæmpe rutchebanetur. Punktum. Lige sådan; der er ingen undskyldninger, for det føles som om alt er vendt på hovedet. Jeg har i den grad haft brug for at trække stikket fra stort set alt.

Tirsdag den 21. april 2015 mistede jeg min mor. En dag der står brændemærket i mit hjerte.  Jeg har altid været meget tæt på mine forældre og da min mor fik sin kræft diagnose, blev det om muligt endnu tættere. Min mor fik for 8 år siden livmoderhalskræft og senere brystkræft. For 8 år siden, efter min mors første diagnose, ændrede livet sig for altid og selvfølgelig mest for min mor. Alle der har haft kræft tæt inde på livet, ved hvad jeg mener og andre kan kun forsøge at forstå. Der findes mange skrækkelige sygdomme,men i min optik står kræft for at være den absolut mest uhyggelige og ubamhjertige af alle. Hver 3. af os får kræft og det i sig selv er næsten ikke til at bære.

I november 2014 fik min mor til sin kontol på Onkologisk afdeling en meget dårlig besked. Mindre end 2 måneder tidligere var der ingen tegn på sygdom, alt var så flot og mor tog til denne november kontrol med stort håb i hjertet, for hun mærkede ingen symptomer eller øget træthed. Scanningen i november viste massiv spredning i hele underlivet, metastaser i lungerne og 4 metastaser i hjernen. Der var ingen mulighed for behandling. “Nyd hver dag og få styr på dit liv” sådan lød beskeden.
Min far ringede til mig som vanligt efter mors kontrol.  Jeg var på job og aldrig har jeg før følt, at jorden forsvant under mig, som den gjorde med denne besked i november.
Vi græd i en uge og så rejste vi os. Særligt min mor viste sig at være den stærkeste af os alle. Hun havde forstået alvoren. Min mor havde ikke brug for at rejse til Bahamas eller realisere en gammel drøm. Hun ville leve sin hverdag med min far, som hun i den grad elskede. “Det her er mit liv. Med min mand, mine børn, elskede børnebørn og skønne venner. Jeg kunne ikke tænke mig noget andet. Jeg elsker at leve og vil så gerne meget mere, for hvor er det smukt.” Sådan sagde min mor og hun fik 6 måneder.

Min mors sidste 5 uger var meget meget barske. Vi var hos hende dag og nat og de sidste 14 dage, hvor mor var på hospice, er de mest intense jeg nogensinde har oplevet. Vi fik taget så smuk en afsked med hinanden. Så fine, kærlige og ærlige ord sagt fra det aller inderste og gemt dybt i hjertet.

Jeg vil savne min mor hver dag og jeg bliver stadigvæk helt åndeløs af savn og sorg. Min elskede mor og den skønneste mormor i verden er væk.

                             Ære være min mor AnnaLises minde