Månedsarkiv: juli 2015

Pre fall ønsker

pre-fall2

Kalenderen siger ‘sommer’ men der er ikke meget sommer at spore over dette vejr. De endnu lyse aftner, som så gavmildt er tildelt os der bor i norden, vidner om at den er god nok, det er sommer.

Heldigvis har vi bla været sydpå i vores ferie, og derfor har vi fået solkysset vores hud og nydt den frihed, der ligger i at vide at også i morgen står den på shorts og klip klapper. Jeg vil ikke trætte jer med familie ferie billeder, men kun runde det af med at fortælle, at vi havde en skøn ferie, hvor batterierne er blevet ladet op igen. Hvor jeg dog elsker den frihed, der ligger i en god lang ferie og nyder at tilbringe tiden med familien.

Som hos mange andre havde også jeg forberedt mig på en skøn og lun sommer. Børnene er blevet opdateret gennem foråret med nyt sommertøj, sandaler, uv badetøj og solhatte. Ærligt talt så er det meget lidt brugt! Faktisk kunne Oscar godt have nøjes med de tre yndlings heldragter han har fra Soft Gallery, for på vores ferie var der vaskemaskine i den lejlighed vi havde lejet, og jeg kunne derfor med lethed lige skylle dem op, som de blev brugt. Disse dragter storelsker vi og nu hvor vi er hjemme igen, fungerer de fint som natdragter.

Det er også for eget vedkommende slut med at kigge efter sommertøj, for det er alligevel jeans og en t-shirt eller skjorte jeg har på nu. Jeg har forelsket mig i et par items, som jeg ved fungerer for mig i en travl hverdag og som med lethed kan styles op til lidt finere brug. Jeg bruger med glæde mit hverdagstøj til fest blot tilsat lidt andre accessories, en stillet og en skjorte som denne fra Kokoon hvor det er silken, der er en skøn underspillet luksus. Jeg er ikke til vilde farver, slet ikke statement prints. Stilen jeg går efter er klassisk med et twist, og farverne er holdt i sort, grå, jordfarver, hvid, sart rosa og striber i blå/hvide farver. Derfor kan jeg med lethed mikse mit tøj på kryds og tværs, lige præcist som jeg elsker aller mest. På den måde udvides garderoben i det uendelige. På samme måde gør jeg til børnene (læs evt her).
Disse skønne items vil jeg elske at tilføre min garderobe dette pre-fall. Et stort musthave er en udgave af et par herresko. Allerede sidste efterår var jeg lun på dem, men nu skal det være, for jeg har nettop fundet de helt rigtigt. Dem må jeg vise en anden god gang.
Oscar var så uheldig at knække mine solbriller på en af de første dage i vores ferie. Meget uheldigt for hvor jeg dog manglede dem i den bagende sol. Åh, hvor er det svært at vælge solbriller, men det skal prioriteres inden den lave efterårssol blænder gennem bilruden.
Jeg har altid haft og har en svaghed så stor for lækkert uld. Mit hjerte slår næsten dobbelt takt når jeg mærker produkter fra vidunderlige Danske Aiayu. Vi har nogle sofapuder fra Aiayu, og sjældent har jeg mærket så lækkert blødt og gennemført stik. Derfor er dette lækre og ultra lette cashmere tørklæde og lækre uld clutch et stort ønske, og jeg ved at jeg vil nyde det hver dag.
Jeg har for kort tid siden set denne über skønne jakke fra Day. Day kan noget ganske særligt med detaljer, og så rammer de altid farverne lige på kornet efter min mening. Meget overtøj er det seneste års tid kommet i en udgave af rosa. Ofte har de efter min mening været for “griselyserøde”, men denne farve Day har lanceret jakken i er spot on.
Min absolut yndlingstop er fra Custommade. Hver sæson kommer en ny sart farve og mørk. De er fast inventar i min garderobe. Jeg bruger dem næsten hver dag under en skjorte eller på lune dage som top alene i de lidt mørkere farver. Nu vi er ved det inderste trænger min soltørre hud til en lækker bodylotion gerne fra Rudolph Care.

De egentlige efterårs ønsker venter lidt endnu, for det er dog stadigvæk sommer. Men jeg er sikker på at skønne materialer og styles venter lige om hjørnet.

 

 

 

 

 

 

Best basic

DSC_0334DSC_0345DSC_0003Jeg har gennem tiden altid været på udkig efter det lækreste basic tøj. T-shirts, strømper, nattøj og undertøj. Den del af garderoben der bliver brugt igen og igen. Brugt og vasket til det skammeligste i hverdagen og brugt sammen med det lidt pænere tøj for at tilføre det en lidt underspillet kant. Jeg går ikke på krompromis, når det gælder basic, der bliver indkøbt hjemme hos os. kvaliteten på stoffet skal være i top, jeg tillader ikke skæve sømme efter vask, der skal være pæne afslutninger på kanterne og tøjet må ikke miste farverne og komme ud af facon i brug eller i vask. Derforuden er basic for mig tøj i rolige farver, således det ikke forstyrre under det yderste tøj. Voldsomt traktorprint eller farvestålende striber er altså no go. Rolige farver tillader også at tøjet kan vaskes ved højere varme grader, hvilket jeg har det bedst med særligt ved undertøj, hvis det skal forblive pænt selv efter mange vask. Fx er det aldrig lykkes mig at slide en bodystocking op fra Petit Bateau, selvom enkelte af dem vi har, bruges nu af vores 3. barn.
Mindst lige så vigtigt er det, at basic er smørblødt. Det skal føles lækkert mod huden og næsten ikke mærkes. Derfor skal det label, der sidder i nakken heller ikke kradse! Jeg ser med glæde at flere og flere brands er begyndt at lave et print i stedet for eller at sætte et bomulds label i. Værst er de labels som er af nylon og har et svejset kant der er stiv og stikkende. Alene af den grund er det brand dumpet af mig.
Oscar er med sine 2 år helt sikkert den, der er størst forbruger af basic. Han har ikke stakke op og stakke ned, for det er ikke min erfaring, at det er nødvendigt hvis man køber en god kvalitet og har en vaskemaskine, der kan tåle at blive brugt:-)
Jeg har et præcist antal af hvad han behøver af fx bodystockings, hvad der fungerer for os i en travl hverdag. Det samme med t-shirts og nattøj.
Anders og Kirstine bruger deres tøj og basic meget længere end Oscar, og ingen af dem ønsker længere at sove i andet end deres undertøj, så det er en hel anden form for indkøb vi gør os til dem. Ligeledes er Kirstines basic fra andre brands, end vi bruger til drengene, både fordi hun er pige, men mest fordi hun er vokset fra de brands drengene bruger, og noget helt andet har interesse.

De brands jeg synes, der har den bedste basic er:

Petit Bateau (undertøj, nattøj, t-shirt og leggings)
Marmar (t-shirts og leggings)
Soft Gallery (
leggings, nattøj og undertøj) 
Freds World (nyt bekendtskab for mig – undertøj)
Minimalisma (undertøj, t-shirt og leggings)
Mp (stømper)

Hvilke brands er jeres yndlings, når det kommer til basic?

Sommerpause

image

Bloggen holder ferie frem til slut juli / start august. Vi trækker stikket både børn og voksne. Stiller skarpt, holder pause og suger sommerstemning og dufte til os. Vi vil nyde hinanden, en spændende og skøn ferie venter os og vi vil værne om alt det gode. Det samme håber jeg,  at I vil gøre og ønsker jer en dejlig ferie.

Vi ses til et spændende efterår med fokus på det nære, mode, oplevelser og bolig.

Hold gerne øje med min Instagram profil (karinas_univers), den holde ikke helt ferie på samme måde.

På glædeligt gensyn.

Karina