Månedsarkiv: august 2015

Efterårs blødhed i miniformat

DSC_0210 DSC_0215 DSC_0194 DSC_0217 DSC_0221

Dag for dag begynder efteråret at hale ind på os. Jeg må indrømme, at det er min yndlings årstid og tøjmæssigt bliver det for mig ikke bedre, for kvaliteterne, stofferne, garnet og farverne taler meget mere til mig end forår / sommer sæson gør, og sådan har det altid været.
Lækre styles kan jeg nu finde frem fra et lille lager men også et par styles mangler at bliver klikket hjem særligt fra FUB, som i disse dage lander i butikkerne. Derforuden står uld/silke undertøj højt på listen af kommende indkøb, det mangler vi big time. Jeg er så uendelig glad over at søde Camilla fra Littlecolumbine får mit absolut yndlings undertøjs brand hjem – Cosilana. Her er kvaliteten og blødheden slet ikke til at stikke og jeg elsker at bruge det som det inderste lag mod en sart barnehud.

Efter de køb vil jeg mene, vi har købt lige præcist det ind, der kommer til at udgøre en lækker efterårs (vinter) garderobe. Sidste efterår gjorde jeg mig nogle gode notater om hvad der fungerer for os i hverdagen. Brugbare notater for på det tidspunkt var Oscar lige begyndt i vuggestue, og vi havde derfor et godt billede af hvordan hverdagen kunne se ud og hvilke behov han havde. Det har gjort, at jeg denne sæson skærer endnu mere ind til benet af hvilke brands jeg køber ind fra og jeg glæder mig til at få det i brug, for her er der ingen ‘hovsa’ løsninger. Som altid har Oscar ikke en masse tøj men altsammen noget der kan bruges på kryds og tværs, og kun til for at blive brugt, for det kan holde til det.

Lækre styles fra Soft Gallery er købt ind (læs evt her) og skønt basis fra Marmar er allerede i brug og som uden tvivl bliver noget af vores yndlings tøj. Faktisk må jeg nok have fat i endnu en sort Marmar bluse, for den er næsten ikke til at få vasket hurtigt nok, før vi ønsker at bruge den igen. Denne sæson har vi droppet sko med snøre og har indkøbt Angulus støvlette og hvis det går som med Anders og Kirstine ved vi, at modellen bliver en genganger mange år frem.
Sidste år havde vi et meget lunt efterår, og det var november før vi vurderede det var koldt nok til at komme i vinterjakkerne. Derfor havde vi brug for en overgangsjakke eller noget der kunne gøre det ud for det. Flere gange har jeg forsøgt med en lækker fleece og en dun vest til børnene men det er som om de har dannet fælles front mod lige nettop det outfit for ingen af vores 3 børn har jeg haft held til at få overbevist om at det er en god ide. Sidste år fik Anders den skønneste vatterede Ver de Terre jakke som viste sig at være genial, til det lune efterår og til de kølige vinter dage hvor vi skulle køre bil eller være i et indkøbscenter, hvor det var for varmt at have en vinterjakke på. Desuden fungerede den super godt i det tidlige forår, hvor sommerjakken endnu var for kølig. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om at Oscar skulle have samme lækre model, som er så flot klassisk i sit udtryk og som er lækker blød.

Så mange nye lækre efterårsstyles at forelske sig i.

Indkøbslisten til Oscar:
Thermotøj  til vuggestuen – Wheat i navy.
Uld/silke undertøj – Cosilana
 Velour bukser – GRO
Soft uld bluser – FUB
Soft uld bukser – FUB
Soft uld bluser – Poppy Rose
Soft uld leggings – FUB
Basis bluser – Marmar
Bukser – Soft Gallery
Bluser – Soft Gallery
Skjorte – Poppy Rose
Uld stik trøje – Asta &  Alfred.
Støvler – Angulus
Regntøj – navy Ver de Terre
Gummistøvler – Pom Pom
Hjemmesko – Petit Nord
Overgangs jakke – Ver de terre
Hue, vanter og halsedisse – FUB

Senere suppleres med vinterovertøj og fodtøj.

Aftensmad i det grønne

DSC_0145DSC_0175DSC_0149 (1)DSC_0138DSC_0177DSC_0169DSC_0168Fredag er den dag hvor bremsepedalen skal i bund. Ugens arbejde, skoletid, vasketøjsbunker og logistik planer kan mærkes og har efterladt spor i hele familien på hver vores måde. Jeg nyder når vi er samlet, intet gør mig lykkeligere og særligt nu hvor Kirstine er på efterskole er det vidunderligt at hente hende hjem fredag eftermiddag, for hvor er hun savnet hjemme hos os. Der er mange ting der skal samles op på og et par af dem er at få indsnuset hendes duft igen og lytte til alt det nye og spændende hun oplever.

Vejrguderne har været gode ved os hele ugen, og vi valgte denne fredag aften at pakke en picnic kurv og drage ude i det blå bare os fem. Vi slog os ned på den skønneste lille ugeneret plet lige op ad en afstikker fra Gudenåen. Oscar elsker det sted for intet er bedre end at kunne kaste sten i åen igen og igen. Vi slog pause knappen til og nød solens stråler, lydene af vores børn og tiden til denne lille stund.

2 årig har gymnastik debut.

DSC_0098 DSC_0104

DSC_0110Vi er ret så begejstret for gymnastik. Er man barn hjemme hos os bliver man tidligt i ens barneliv præsenteret for gymnastik. Herefter må man selv bestemme om det er karate, svømning eller noget helt andet man vil kaste sin energi og begejstring efter, men gymnastik det skal afprøves.
Både Kirstine og Anders har fra de var omkring 2 år gået til “Mor-barn gymnastik”. Da Kirstine var 4 år skiftede hun gymnastik ud med dans og i gennem 9 år var det hendes sportslige lykke. Sidenhen er dansen igen blevet skiftet ud med gymnastik, og nu banker hendes hjerte stort og varmt for denne sportsgren. Særligt i dette år hvor hun er på efterskole og rytmisk gymnastik er hendes linje fag, hvilket vil sige at der står gymnastik på programmet flere timer hver dag.
Anders stoppede med gymnastik da han var næsten 5 år, hvor fodbolden overtog hans glæde ved sport – den dreng er jo vild som bare pokker med fodbold, og hvor er det skønt.

Nu er turen kommet til at Oscar som har sin gymnastik debut den 31. august hvor han og jeg starter op på ‘Skumfiduserne’. Et mor-barn hold med fokus på leg, motorik, sange, tumle og hygge. Vi glæder os. Allerede i vinter tyvstartede vi på ‘Familie-fræs’ om søndagen, hvor der bare var dømt fri leg, iblandt en masse trampoliner, bolde og airtracks. Oscar elskede det og at se hans glæde ved dette, gør bestemt ikke min glæde, over vores kommende mandags gymnastik hygge  mindre.

Mere en noget andet skal hans tøj til gymnastik kunne give fri bevægelighed. Et par skønne ugle leggings fra Soft Gallery eller basis leggings fra Marmar er perfekte. De sidder tæt til kroppen uden at hæmme ham. Sammen med en kortærmet Marmar bluse er det på denne årstid det vi går efter. Vi har ikke noget decideret gymnastik tøj, men bruger hvad vi i forvejen har af lækkert blødt basis tøj.

Rundt om i landet starter i disse dage de forskellige sportsgrene op i små og store klubber og haller. Jeg vil ønske jer alle og jeres børn et dejligt sportsår.

Soft gallery ugle leggings // Marmar Modal leggings // Marmar Modal t-shirt // Marmar leo leggings // Soft Gallery taske (model fra sidse sæcon)

 

Madplan

DSC_0086

Fra i dag starter de fleste børns skoler op igen. Hjulene er igang, jobbet kalder, aflevering i vuggestue og børnehave, myldertid og ulvetime er tilbage, præcist som vi forlod det hele. Det er ingen hemmelighed at vores hverdag er travl, lige som jeg forestiller mig de fleste børnefamiliers hverdag er. Hverdagen rummer det hele, for foruden travlhed er det også en ganske almindelig onsdag midt i kødsovsen, at ens barn tager de første skridt eller at ens teenager en mandag fortæller, at hun er forelsket for første gang, og man kan se i hendes øjne at det er alvor.

Jeg elsker vores hverdag og heldigvis for det, for det er hverdagen der udfylder langt det meste af vores liv. Det betyder dog ikke, at vi ikke laver små krumspring for at forbedre den gang på gang. Fx laver vi hver uge madplan og handler ind til dette. Dette tiltag sparer os for virkelig meget tid i et supermarked og den dyrebare eftermiddags tid vil jeg hellere bruge med mine børn. Midt på ugen supplerer vi lige op med frisk mælk og pålæg til madpakkerne.
Der findes mange måder at lave en madplan på, men når nu den, som hos os, skal hænge fremme hele ugen må den godt være lidt pæn at se på. For år tilbage fandt jeg denne illustration som frit kan printes og udfyldes (beklageligvis husker jeg ikke hvordan jeg fandt den). Den er så fin og giver et godt overblik over de retter, der er valgt til ugen.
Find maplan illustration lige her og print selv.

Hvilke små tricks mon I har for at hjælpe hverdagen godt igang.

Rigtig god uge til jer alle 

 

Soft Gallery – AW 2015

DSC_0003 DSC_0009 DSC_0011 DSC_0017

Det er lige før, det tager overhånd for mig, når Soft Gallery lancerer en ny kollektion. Jeg virkelig top elsker dette brand – men se lige disse smukke styles, som indtil videre har fundet vej hjem til Oscar, er de ikke skønne?!
Det er så svært at begrænse sig fra dette smukke og kvalitetslækre brand. Jeg ved, jeg ikke er ene om denne fascination af dette smukke underfundige univers, som Tine Holt Møller og Barbara Hvidt tryller frem gang på gang, og hvor er deres succes velfortjent.
Tilmed er kvaliteten virkelig skøn og her gælder som så meget andet – man får hvad man betaler for.
Oscar er med sin alder af 2 år aktiv fra morgen til aften. Som hovedregel må hans tøj på intet tidspunkt stå i vejen for hans mulighed for at bevæge sit frit. Fast i hans garderobe er Meo bukserne i den skønne sweat kvalitet, de passer til næsten alt og bliver skønne at mikse med disse to bodyer. Bodyer er, pga Oscars alder, købt ind for sidste gang, men det gør ikke så meget, for lige så lækre er deres bluser og sweats.
Det er ingen hemmelighed at størstedelen af Oscars garderobe sæson efter sæson er fra Soft Gallery. Dette efterår er jeg helt pjattet med det smukke leoprint, som farvemæssigt har de skønneste farver. At mikse printet med Marmar’s skønne Modal Basic bliver let som en leg. Gang på gang må vi ligeledes have fingrene i de styles fra Soft Gallery, der hver sæson kommer med noget boderi på. Det får en to-dimensionel virkning, og begge vores drenge elsker det. Anders kan lige være med en sidste gang på størrelsen, og jeg er allerede på jagt efter et nyt brand til ham, som både han og jeg vil elske lige så meget, som vi gør med Soft Gallery – mon det lykkes.

Allerede nu kan du købe 1. drop fra Soft Gallerys AW 2015 kollektion hos fx skønne Littlecolumbine som altid sender pakkerne så smukt og har super service.

SG Sweat bukser // SG Bulldog body // SG Leo bukser // SG Leo body //