Månedsarkiv: september 2015

FUB LOVE

DSC_0365 DSC_0375DSC_0387
DSC_0368
Mon ikke vi alle sammen har et brand, vi bliver blød i knæene over? Dem af jer der kender mig fra Instagram (karinas_univers) eller bloggen har nok ikke svært ved at gætte, at måtte jeg kun udnævne et brand i hele verden til mit yndlings, ville det uden tvivl være FUB.
Det er et langvarigt kærlighedsforhold, der strækker sig flere år tilbage. Vores store dreng, som nu er 12 år fik tilbage som 4-5 årig FUB’s uundværlige cardigans og veste. FUB var dengang et dugfrisk brand og ikke en sæson er gået siden, hvor der ikke er købt ind fra FUB. Oscar er blevet svøbt i deres lækre uld eller 100 % økologisk bomuld siden spæd, for svøbt det er den følelse man får, når man giver sit barn FUB tøj på. Der er så meget lækkerhed, blødhed og kvalitet over dette danske tøj brand. Heldragter, leggings, bluser, huer og cardigans har sidenhen fundet vej til børnenes garderober.

FUB er designet af Ann-Sofie Olrik en kvinde som designer ud fra en filosofi, at designet skal være tidsløst, klassisk og langt det mest unisex. Tøjet må ikke blive outdatet, og derfor er kvaliteten i top, designet er tilpasset så tøjet kan gå i arv og holde et barneliv. Ann-Sofie lader sig ikke diktere af “rigtig” – eller “forkert mode” men har derimod et ønske om at klæde børn på, så de har mulighed for at sammensætte tøjet, så det for dem er sjovt.

Jeg har enorm stor respekt for, at FUB ikke er et brand der har en Facebook side, Instagram eller for den sags skyld lader sig diktere af, at moden ellers tilskriver, at alt skal gennemsyres af rosa nuancer. FUB er sig selv, og de kan bære det, for det er så klassisk, smukt og emmer af kvalitet.

Tøjet fungerer i en travl hverdag, og det luner rart når man som Oscar er 2 år og leger meget på gulvet eller har brug for et blødt og lunt lag under regntøjet i vuggestuen. Vi har allerede nu fået suppleret godt op til et køligt efterår og kommende vinter.

Vi taler om ægte FUB LOVE, mon ikke der er andre, der har det som jeg?

 

Efterårs lækkerier til lille dreng

Oscar-soft3

Mere end nogen side er mine prioriterings lister domineret af lækre uld ønsker. For føste gang har jeg hele sommeren igennem ladet Oscar have uld/silke nattøj på og ofte også bodyer i samme lækre kvalitet. Vores lille dreng har haft så fin en temperatur hver morgen. Uld er virkelig fantastisk og jeg har et trofast kærlighedsforhold til få brands, der laver det lækreste bløde uld, og som derfor igen og igen er at finde hjemme hos os. Vi har købt nye forsyninger af uld/silke bodyer fra Cosilana. Cosilana har jeg et ganske særligt forhold til, for det minder mig så meget om en lille bitte nyfødt Oscar, der kom hjem fra hospitalet i denne lækre øko kvalitet. Sidste år prøvede vi Joha af, det skuffede ikke men Cosilana er efter min mening bare lige lidt mere lækkert og pasformen er skøn til vores mindstemus. Det inderste lag der skal tæt på mine børns hud, skal bare være så lækket som muligt og allerhelst økologisk. Jeg har fundet frem til, hvad der fungerer for dem hver især, og så er jeg ikke typen der bliver ved med at søge og afprøve nyt, når først jeg har fundet det, det skal være.
Jordfarver og andre mere afdæmpede farver vinder igen i år. Når det er efterår, elsker jeg at de farver er dominerende i garderoben, og samtidig synes jeg de er så smukke til børnene.
Overgangs støvletter er vi allerede igang med og denne gang i den lækre sorte begynderstøvle fra Angulus, som bare sidder som en drøm på Oscars fod.
Igen i denne sæson har vi de skønne velour bukser fra GRO. De er i den smukkeste mørk chokolade farve, og jeg var heldig at få et par på udsalg tilbage i januar i den flotte sort/grå farve, så vi denne vinter har to forskellige par at jonglere med. De er i brug igen og igen og fungere så skønt i vuggestuen.
Den über lækre smørbløde uld sweater er jeg helt fortabt i. Den er fra Serendipity, et dansk mærke som laver deres uld tøj i det blødeste alparcauld fra Bolivia. Sammensætningen af farverne synes jeg er SÅ smukke, og mønstret er fint og enkelt. Sweateren er på ønskelisten for jeg ved, vil vil komme til at bruge den utrolig meget som let overtøj, sovetrøje i barnevognen og under regntøj eller bare som lækker trøje en kold og blæsende vinterdag. Faktisk laves den også i voksenstørrelser, og jeg mere end fristet.

Wooden Story laver skønt og lækkert trælegetøj og ønskelisten fra dette lækre brand er allerede lang. Vi må snart have fingrene i de skønne træklodser.

Hvad mon frister jer dette efterår?

Rigtig glædelig weekend til jer alle.

Angulus begynderstøvle // Sweater Serendipity // Wooden Story //
GRO velour bukser //
Petit Nord Hjemmesko

Blød fritid

Blød-fritidHvem elsker ikke weekend. Jeg gør, og resten af beboerne i min lille husstand er mindst lige så begejstret for denne lille to-dags sag kaldet weekend. Vores kalender er flittigt i brug, for der skal prioriteres hvilke aktiviteter, vi skal deltage i sammen og hver for sig. Vi øver os i at sige pænt nej tak til de tilbud, der ikke giver os energi, for hvor er det vigtigt at kunne sidde tilbage søndag aften med følelsen af at være ladet op til en ny uge.
Efteråret banker stille og roligt på, og det kan både ses og mærkes. Sensommer og efteråret er min yndlings årstid. Luften, farverne og duftene er vidunderlige. Lysets forsvinden er nok det tydeligste tegn lige nu, og vi hygger allerede indenfor i de tidlige mørke aftner med stearinlys og et enkelt svagt duftlys lavet på naturlige økologiske ingredienser. Vores æbletræer er tunge af de snart modne æbler, og glæden over at vi lige om lidt kan presse litervis af lækkert æblesaft i vores juicer er virkelig stor.
Butikkerne bugner af fristende nye farver og lækkert efterårs look. Jeg har håndplukket få og super lækre styles til børnene. Soft blødt uld og blide toner er mine favoritter, og vi har fået indkøbt skønne styles til en kommende efterår / vinter sæson. Den største prioritering har været soft uld, og jeg bliver så glad ved tanken om, hvordan det skal lune mit guld gennem de kolde måneder.
Jeg er selv mere end fristet til at hoppe i disse cashmere bukser til de rolige dage og weekenderne. Jeg kender kvaliteten fra de efterhånden mange cardigans, jeg gennem tiden har haft fra dette brand, og suk hvor vil det være skønt med sådan et par bløde skønheder. Hyggetøj behøver ikke at være grimt og næsten for pinligt at smutte i Netto i, hvis I spørger mig. Jeg er altid fan af en skjorte og bløde bukser, og disse bukser har altså virkelig fanget mit øje. Mange fortæller at hvis de er kolde om fødderne, fryser de resten af kroppen. Sådan har jeg det med min hals, og derfor har jeg meget ofte et lækkert blødt tørklæde på, når de kolde måneder er her.
Uh, der er lækre fristelser, ovenstående viser hvad jeg elske at hygge mig i en skøn fridag.

// Cashmere bukser //

Nyt mini kontor

DSC_0290
DSC_0285
DSC_0281
De sidste par dage har vi flyttet lidt rundt i vores hus. Nærmere bestemt på vores 1. salen hvor vi har et repos / lille alrum. Rummet fungerer også som fordeling til drengenes værelser, soveværelse og badeværelse. Det er et super godt rum, trods de få kvadratmeter, og vi bruger det gerne.
I flere år har det fungeret som børnenes fælles spille rum med Wii, tv og andre brætspil. De senere år har Kirstine ikke interesseret sig for Wii, og det blev efterhånden kun Anders, der havde det som ekstra rum. Han er så heldig i forvejen at være tildelt et stort og rummeligt værelse, så vi besluttede at Wii og tv skulle ind på hans værelse.

Længe har jeg savnet en “kontorplads”, for da vi fik Oscar, havde vi brug for at nedlægge vores daværende kontor for at skabe et ekstra børneværelse. Det har fungeret ok, særligt fordi vi kun har bærbare computer, og vi derfor kan placere os, hvor der nu er plads og ro. Ofte er det ved spisebordet vi ender, men i længden er det forstyrrende at skulle pakke de ting, vi sidder med frem og tilbage, når der skal dækkes bord og spises.
At børnenes spillemaskiner nu blev samlet hos Anders frigav en skøn plads til et mini kontor. Helt genialt er det blevet og så hyggeligt for slet ikke at tale om, hvor skønt det er, at alt nu er samlet, hvor der er behov for det. På sigt kommer det nok også til at fungere som Oscars skrivebord, men lige nu er han ikke i nærheden af at kunne sidde alene med farver, hvis vi ikke ønsker at få farve alle andre steder end på papiret.
Jeg elsker at vores gamle hus vokser med os, og de behov vi har, som jo hele tiden er i forandring, alt efter hvor vi er i livet og hvor gamle vores børn er. Fx er det mindst lige så genialt at Kirstine nu har værelse i den del af vores kælder, der er godkendt til beboelse. Her har hun en skøn teenage “hule” med eget toilet og lidt mere ro fra brødrene. Her kan hun sætte sit eget præg på den del af huset og have lov til at være lidt mere privat.

Ikke så mange penge er brugt på denne lille kontor plet alt i alt ca. 1200 kr. Den største udgift på 1100 kr har været bordet, som er nyt. Den skønne Artemide lampe havde vi fra vores tidligere kontor, og ellers er det lidt brugsting og pynt, som vi havde i forvejen fra bla Kähler, Hay, Arhøj. Et kort fra Bob Noon er kommet i ramme, og ellers er der lidt få nye skivebords sager mest indkøbt hos Søstrene Grene.

Skrivebordet : IKEA // Lampe : Artemide // 

Forkælet med ny duft

DSC_0264For tre år siden købte jeg min første molekyle duft – Escentric Molecules 01. Det har været trofast kærlighed lige siden – jeg elsker den duft. Jeg er ret så facineret af, at den er skabt på ét molekyle og derved forandre sig fra person til person, ligesom kulde og varme vil påvirke duften. Der gik ikke længe, før jeg enten solgte eller forærede væk de andre dufte jeg havde, for de stod ubrugte hen, efter jeg havde stiftet bekendskab med hvor fantastisk, fortryllende og personlig molekyle dufte er. Sidste år forelskede jeg mig i en af molekyle duftene fra danske Zarko Perfumes. En lækker og meget unik duft som er skabt med tanke på det nordiske klima.
For få dage siden blev det tid til at forkæle mig selv med Escentric Molecules 02. Jeg har længe været meget SÅ vild med den, og svingede gerne ind forbi den butik nær mig hvor de sælger den for lige at dufte den igen og igen. Nu er den min, og jeg ved vi bliver et godt makkerpar.

Escentric Molecule      //    ZarkoPerfumes 

 

Morgengrøds start

DSC_0242 DSC_0251Så langt tilbage jeg kan huske, har min mor serveret grød for mig om morgenen. Den gode vane har jeg taget med mig og tager mig gerne den ekstra tid det tager at koge en grød til vores børn hver morgen. De spiser det med velbehag og det holder dem mætte og med et stabilt blodsukker langt op ad formiddagen, lige indtil madpakken kan findes frem. Jeg kan slet ikke forestille mig hvordan det må være for de børn, der blive sendt afsted til en ny dag med 3 spiseskefulde Chokolade flager i maven. Det er ikke fordi, jeg er super hellig mor for vores børn spiser også hvidt brød og E-numre, men en god start på dagen det skal de have, og for os fungerer det med grød. Selv Kirstine som nu er på efterskole, fortæller at hun ud fra morgen bordet vælger havregryn eller müsli med mælk til morgenmad, for alt det andet kan hun mærke ikke giver hende nok energi. Det glæder mit morhjerte for jeg ved, hvor vigtigt det er at komme godt fra start hver dag.
Langt de fleste morgner står den herhjemme på havregrød, eller “krudtuglegrød” fra Aurion med varierende tilbehør, oftes forskellige bær, lidt revet æble og ingefær eller en lækker flydende honning. Øllebrød er mest vores mindstemus jeg kan få til at spise, men det er så nemt at forberede i en større portion, som kan simre imens aftensmaden laves og herefter puttes i portionsstørrelser som kommes i fryseren.
Opskrifter finder jeg i bøger, på nettet eller hvor jeg nu lige falder over dem. I øjeblikket prøver jeg bagt grød af, for det får en hel anden sødme og nøddeagtig smag. Det er ikke til travle hverdage men skønt at vågne op til en weekendmorgen hvor tiden er til det og den vidunderlige duft der blander sig med nybrygget kaffe.

Opskrift på bagt grød ca til 2-3 personer:

 • 200 g brombær
 • 85 g havregryn
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1 knivspids stødt ingefær
 • 1 drys salt
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1 æg
 • 2,5 dl mandelmælk
 • 1 god spsk honning
 • 1 tsk kokosolie
 • 40 g græskarkerner
 • 40 g hasselnødderDSC_0272Fremgangsmåde: 
 • Forvarm ovnen på 180 grader. Smør en bageform 20×25 og bred brombærrene ud heri. Stil formen til side. Bland havregryn, bagepulver, ingefær og salt i en skål.
 • Pisk æg, mælk og vanilje grundigt sammen.
 • Jeg vælger at hakke hasselnødder og græskarkerner da jeg stadigvæk synes vores mindste på 2 år er for lille til at spise hele nødder, der er for stor risiko. Er det kun til større børn eller voksne blandes nødder og kerner hele (eller hakkede) nu sammen med honning og kokosolie.
 • Drys havregrynblandingen ud over bærrene og hæld æggemælken over så det hele dækkes. Fordel kerne- nøddeblandingen over, og bag det hele i ovnen i ca 30-35 min. Grøden er klar når havregrynene er tyknet og kerne- og nøddedrysset er gyldent og lækkert.
 • Lad det køle lidt inden servering.Velbekomme!