Månedsarkiv: december 2015

Hjemmelavet modellervoks

IMG_6994 IMG_6996IMG_6995Julen er virkelig hjerternes fest –  og børnenes. Vi har stor-nydt at opleve vores børn nyde julen, ikke kun juleaften men hele december. På hver deres måde har de gået op i julekalenderen, adventsgaver, juleklip i skolen, julesange, luciaoptog og ekstra sødt til ganen og al den hygge som følger med en god lang december.

Børnene har hygget sig meget med deres julegaver allerede, og med Oscar har vi bygget BRIO togbane i stor stil, for det var virkelig en af de helt store træfsikre gaver under juletræet i år. Han har fået så mange nye skønne dele, at det selv for en storebror har været sjovt at genfinde tog-legen. Jeg elsker legetøj, der er så klassisk og holdbart, som BRIO er, og jeg må indrømme, at jeg synes det er sjovt, når mine gamle togskinner og tog, fra da jeg var barn indgår i legen.

Lige nu forsødes børnene af en god lang juleferie, men vi kan desværre ikke prale af snedækkede landskaber i denne juleferie, men derimod fugtigt og mørkt vejr, som indbyder til hygge og leg indefor. Inde i varmen hitter legen med julegaver selvfølgelig, men også modellervoks er det helt store i øjeblikket ja, faktisk for både store og små. Vi var til en juletræsfest i starten af december, og Oscar fik en æske med modellervoks og alle mulige udstiksforme og skæreredskaber. Det har været brugt flittigt siden, og der er blevet formet, æltet og brugt en masse hyggelig tid med dette. Jeg synes, det er skønt for børn at lege med modellervoks, men jeg kan ikke holde ud, som det lugter syntetisk og med garanti er der en masse skidt i. Desuden synes jeg at modellervoks købt i legetøjsforretninger er rasende dyrt, i forhold til hvad man får for pengene.

Jeg har fundet vores gamle opskrift frem på modellervoks fra da Kirstine var lille, for hun nød lige så meget at lege med det, som Oscar gør i øjeblikket.
At lave hjemmelavet modellervoks er nemt, det tager under 10 min. og bliver så lækker i konsistensen, at det slår købe modellervoks med længder. Desuden så koster det mindre en 10 kr at lave selv. Det holder ca 1 mdr. i lufttæt beholder og så kan det smides ud, når det er blevet ulækkert eller for blandet sammen i farverne. Farverne der er brugt er ganske almindelige frugtfarver, og modellervoksen har ingen lugt.

Flere gange har vi givet modellervoks i gave til fødselsdagsfest hos børnehave venner eller som en lille børne-værtindegave, når vi har været gæster hos venner. Jeg gemmer ofte plastikæsker fra vatpinde til disse gave, for jeg synes det er lidt pænere end at komme med modellervoksen i en plastikpose.

Jeg har lige lavet en ny portion, og det kommer helt sikkert i tasken når børnene de næste par dage skal passes ude, for min mand og jeg har ikke så meget ferie i år foruden helligdagene og det har virkelig været et puslespil at få pasningen til at gå op på de andre dage. Hurra for lukkedage i daginstitutioner på helt almindelige hverdage!

Hvis det frister at lave modellervoks selv kommer opskriften her: 

  • 2 dl salt
  • 5 dl mel
  • 2 spsk citronsyre (kan købes i Matas)
  • 1 tsk olie
  • 5 dl vand
  • frugtfarve

Alle ingredienser kommes i en gryde og koges under omrøring i ca 3 min. Det vil klistre og klumpe lidt men bare rolig, det bliver glat og ensartede, når det efter få min. er køligt nok til, at du kan ælte det i hænderne på et bord (det køler hurtigt). Det virker måske i starten for vådt i konsistensen, men det ændrer sig når det køler af. 
Del modellervoksen i passende portioner og ælt frugtfarve ind i hver portion. ( Jeg anbefaler at buge et par plasthandsker)

Opbevares lufttæt. Kan holde i ca 1 måned. 

God fornøjelse.  

 

Kirstine’s ønsker julen 2015

kirstine-ønsker-julen-2015

Når man som Kirstine har fødselsdag lige i slutspurten af november, er det med at tænke sig godt om med nye ønsker til julen. På den anden side er det heller ikke ligegyldigt, for der er lang tid til næste mærkedag. I år er det gået som en leg, for efterskolelivet giver gode ideer og behov for specifikke ønsker, som er kommet i et mix af alt det andet man kunne ønske sig, når man som Kirstine er 16 år.

Jeg kan godt mærke at vores skønne pige er blevet ældre, for både til fødselsdag og nu også til jul har listerne været præget af smykke ønsker-, dufte og make-up pensler. Bestemt dejlige pige ønsker for hvem vil ikke gerne have noget lækkert til sig selv.
Kirstine har ikke ændret sko størrelse de sidste 1,5 år, og det betyder noget helt andet når vi fx køber sko til hende. Hun har altid elsket sneakers og disse er ingen undtagelse.
En ny taske/rygsæk ønsker hun sig også og altid gavekort til fx biografen, Matas og andet godt.

Det bliver så dejligt at hente hende hjem på juleferie på torsdag. Kirstine trænger til ferie, det mærkede vi i denne weekend. Det bliver godt med ferie og julehygge til os alle.

 

December på godt og ondt

DSC_0795 DSC_0851 BoligDSC_0856

December er i år for mig følelsesmæssig god og hård på en og samme tid. Vi nyder alt det hyggelige og skønne som december byder på sammen med børnene. Traditionerne holder vi af, og jeg synes selv, vi hos os har en fin balance mellem lige netop traditioner og så ellers bare være sammen og hygge os stille og roligt, som vi plejer. Men denne december er også den første uden min mor, det var også min mors fødselsdag i december og for lige at toppe den, havde mine forældre også bryllupsdag i december. Der er med andre ord rigtig mange “første gange” uden min mor her i december. Det slider lidt mere der, hvor det i forvejen er tyndslidt, og der har været stille tårer tørret i ærmet. Min mor elskede om nogen julen, og hun har i den grad givet mig så mange gode minder om julen.

At vågne op til et så skønt solskinsvejr, sparker humøret i den helt rigtige retning, og vi havde mere end fart på her til morgen, da solen endelig viste sig fra sin bedste side. På med overtøjet og vi kunne hurtigt blive enige om, at i dag skulle juletræet købes. Vi fandt et fint et, og jeg glæder mig til at vi i næste weekend pynter det. Ved samme lejlighed, kunne vi tildele ænderne resterne af brødet fra morgenbordet og gå en god tur. Hvor ville det have været fint med lidt sne i kulissen, men solen nød vi skam i stor stil.

På torsdag rykker vi talstærkt til Kirstines efterskole, hvor der er juleafslutning, hygge og show. Alle pigerne på efterskolen skal gå Lucia og Kirstine har fået æren af at være Lucia-brud. Jeg kender mig selv nok til at vide, at jeg med sikkerhed fylder lommerne med Kleenex.

Rigtig god weekend til jer alle.

1 års status efter at være gået ned i arbejdstid

DSC_0767FullSizeRender

For et lille år siden, 1. januar gik jeg ned i arbejdstimer. Vi havde brug for ro og tid i vores hverdag og til vores lille familie. Med min mand der arbejder meget, med mine skiftende vagter og med min mor som på det tidspunkt var meget syg, var vi presset til det yderste. Presset på en sådan måde at det kunne mærkes i kroppen. Særligt jeg sad hver aften tilbage med en følelse af, at dette her var ikke godt nok. Vi havde for travlt, og vores børn havde ikke den ro, vi ønskede at give dem. Vores børn er børn nu, og jeg er skræmmende bevist om, hvor hurtigt de bliver store. Vi har også en børneflok, der spænder vidt i alderen, og vi ønsker at være der for dem på hver deres måde. At tage sådan en beslutning om at gå ned i arbejdstid, er nemt nok med hjertet, men der er selvfølgelig hele den økonomiske del i familien at tage højde for. Vi regnede på lønnen, pensions opsparing, tastede det hele ind i vores budget, og lagde det sammen med vores hjerter. Regnestykket gik op, og ikke bare gik det op, for her et år efter må jeg sige højt og larmende, at vi har fået langt mere ud af det, en vi nogen side havde forestillet os var muligt. Vi skar 10 timer af mine arbejdstimer om ugen, og det kan virkelig mærkes. Jeg har stadigvæk lidt skiftende vagter, men i langt de fleste uger har jeg en hel fridag, ellers har jeg dagvagter hvor jeg går hjem kl. 13 eller 14, og det betyder at børnene og jeg har rolige eftermiddage sammen. Vi har tid til alting og ingen ting. Tid til at være og lytte, tid til modellervoks og legeaftaler. Nogle dage møder jeg kl. 9, og så har mine børn og jeg tid til at spise morgenmad stille og roligt, og når Anders er smuttet i skole, har Oscar og jeg endnu mere tid til lige at sidde helt tæt og læse en godmorgen bog.
Nu er det ikke fordi træerne gror ind i himlen, men vi er landet på så fint et sted, og det giver god, så god en mavefornemmelse.
Hvad jeg ikke havde troet er, at jeg et utal af gange er blevet bedt af andre mennesker om at fortælle hvorfor, vi har valgt, som vi har. Om jeg da virkelig ikke savner at være mere på job. Det havde jeg slet ikke forestillet mig, at jeg skulle forklare. Ikke at det gør mig så meget, for jeg fortæller da gerne, men summen af folks spørgsmål har været at de undres, som om at lykken er i dag at gå på arbejde så mange timer som muligt og dyrke det frem for familien. Igen og igen kan jeg kun sige, at jeg går ikke glip af noget – tværtimod, jeg vinder en masse! Går jeg glip af noget, er det ihvertefald ikke noget, der er vigtigt for mig. Jeg er så heldig at have et job, som jeg virkelig er glad for, og jeg er der er 4-5 dage om ugen, og for mig er det nu en meget fin balance mellem job og familielivet. Der findes ikke i min verden en formel, der kan udregne betydningen af at være tæt og nærværende i mine børns liv, intet er vigtigere for både min mand og jeg – sikke en mulighed det er.

Læs evt blogindlæg fra tidligere om samme emne:

En helt ny hverdag

Om at gå ned i arbejdstid

Juleønsker 2015

 

karina-2-jul-2015

En dejlig dag er ved at være slut. Min mand og jeg har købt gaver i dag til hele familien, og vi er næsten færdige med dette års gaveindkøb. Trætte fødder vidner om, at vi har været flittige, og det var planen helt fra starten i morges, at vi ville være effektive og få købt de fleste gaver. Hverken min mand eller jeg synes om at have vores børn med til at købe gaver. Der er ingen af dem, der er fan af butikker,, og de bryder sig da slet ikke om at stå i kø. Vi vil langt hellere nyde “byens jul” sammen med dem ved at kigge julelys, drikke varm kacao og kigge på julenisser. Ikke gaveindkøb.

Nå, men mange gaver, i glitrende papir og krøllede bånd, er nu købt men både min mand og jeg mangler gaven til hinanden.
Igen i år er jeg fristet, der er så mange lækre ting. I år er mine jule ønsker, som altid, præget af noget til mig selv og lidt til hjemmet. Jeg er mere end forelsket i denne smukke kjole fra Kokoon i ren silke og har benyttet en hver lejlighed til lige at minde min søde mand om, hvor stort et ønske det er. Jeg har også ønsket mig disse smukke støvler fra samme brand som mine herre sko fra Officine Creative, lækkert porcelæn i form af flere kaffekopper til vores stel fra Royal Copenhagen og denne smukke bonbonniere fra Lyngby, lune og smukke handsker fra Randers Handsker med ekstra længde der vil være perfekt til fx en poncho, ny duft “Pink Molekyle” fra Zako Parfume og min altid yndlings bodylotion fra Jurlique, lidt nyt enkelt plakat kunst til væggen fra Paper Collective og endeligt et enkelt armbånd fra Stine A der vil pynte på hverdagen. Så er der da lidt at vælge imellem.

Min ønske liste er lang i år, der er over 20 ting og collagen rummer kun et lille udpluk. Jeg har også ønsket mig viskestykker og en ny køkkenvægt, men det er måske knap så romantisk at få af min mand. Man har jo altid lov til at drømme – ikke sandt?

Indeholder reklame, intet spons.