Månedsarkiv: januar 2016

En stueetage i forvandling

alrumJeg har en plan – en lidt mere langstakt boligplan. Jeg har tænkt og tænkt og indrettet inde i mit hoved igen og igen. Jeg er nået så langt nu, at jeg har tegnet og forklaret det til min kære mand og brugt mine bedste overtalings evner, for jeg er virkelig sikker i min sag. Som mange af jer måske ved, bor vi i et gammelt hus fra 1926 i 3 plan. Vi elsker vores gamle “dame”, og vi bærer over med hendes fejl og mangler, for vi nyder så godt af al den charme, der findes i sådan et gammelt hus. Husets beliggenhed er placeret i et smukt gammelt kvarter, et smørhul i forhold til skole, parker, svømmehal, indkøb, fodbold, byens centrum og den skønne Gudenå, som vi elsker at være i nærheden af. Alt dette vægtes højt, når vi en sjælden gang har tænkt på at sælge og bygge nyt og strømlinet. Byggegrunde til nye huse ligger desværre heller ikke nær så velplacerede, som vores hus nu engang gør, og det vejer tungt på den negative vægtskål. Hvor om alting er, så bliver vi boende hvor vi er, men det betyder jo ikke at indretningen går i stå – vel? Vi er begge enige om at ændringer vi foretager i huset skal gøres med respekt, for hvad det er vi har mellem hænderne. Her sættes ikke noget ind eller bygges om på noget, der vil være fuldstændig kikset i forhold til husets stil og alder.

Vores stueplan består efter tidligere ombygning af to stuer og et stort køkkenalrum, denne store ombygning blev lavet for 17 år siden, og nu er der altså nye behov. Vi lever en stor del af vores tid i dette stueplan – allesammen. Det betyder, at det skal fungere optimalt, for det er så vigtige rum. Vi laver lektier, spiser, leger, læser, ser tv og hygger os – det er vores leverum.

De to stuer er delt med en fransk dør imellem sig. Hvor vil det være rart at stuerne kunne blive til ét rum. I begge stuer er der 2 forskellige meget smukke stuk, som har historie, og det betyder meget for os at de bevares. I den ene stue har vi spisestue, og planen er at flytte spisebordet tilbage til alrummet og gøre de to stuer til én stor sammenlagt stue med plads til sofahygge, tv, og et godt læsehjørne. I den del af stuen hvor sofaen skal stå, hvilket er helt modsat af hvor den står nu, giver det mere rumlighed til en større tiltrængt sofa, som vi alle 5 kan slænge og hygge os i. Desuden kommer vi ved denne omrokering i nærheden af vores skønne brændeovn, og vi vil kun elske at nyde varmen og synet fra ilden, i sådan et hyggehjørne. Vi vinder også en hel del mere gulvplads, og hvem kan ikke godt bruge det til at tumle på og bygge togbane osv.

Collagen viser et lækkert stort vitrineskab som jeg virkelig synes, vi mangler i alrummet. Vi har i mere end 10 år samlet på musselmalet porcelæn, og det kræver efterhånden sit eget skab. Dermed får vi også noget mere luft og plads i vores forholdsvis lille køkken, og skufferne med vores køkkengrej kan lide lidt mindre overvægt. Jeg har søgt en del på vitrineskabe og har nu fundet frem til det, det skal være. Det er tilmed overkommelig i pris, og lige så vigtigt er der ikke skyggen af krummelure eller pyntet look over skabet, for det er virkelig ikke min stil.

For min skyld kunne vi godt være begyndt i går – hvem sagde utålmodig.

 

Islygter

IMG_7612

IMG_7599Vinteren er for alvor kommet over os. Frostklare nætter, lys og himmel formationer der næsten tager pusten fra én, så smukke er de. Vi sætter tiden på pause hver dag for at opleve og suge solnedgangen til os, for det er virkelig ikke noget, vi vil gå glip af, så fantastiske er de i øjeblikket. Januar er i år skøn på sin helt særlige måde, og jeg i særdeleshed nyder denne lidt upopulære måned, hvertfald når vi beriges med så smukt vejr og natur, som vi gør i øjeblikket. Idag er himlen tilmed pyntet af en fuldmåne i kulissen.

Vi er ude det meste af vores eftermiddage, vi kælker, fodrer dyr og leger med sneen. Den anden dag lavede børnene og jeg islygter. De har stået udenfor og dannet krystaller, tøet lidt i overfladen i dagtimerne for derefter at fryse hårdt til igen om natten. Det har givet vores lygter det smukkeste spil, og her til aften skulle de afprøves og pynte i vores have. De er så fine, og det bliver bestemt ikke sidste gang, vi laver islygter.

Aller former kan brugers, det er kun fantasien der sætter grænser. Vi brugte en silikone bageform og en plastik spand.

IMG_7615

En lille mand og hans sut

FullSizeRender FullSizeRender IMG_7410

Sponseret indlæg

Oscar eeeeelsker sin sut – Natursutten! Han fik en sut første gang, da han var 2 dage gammel. Dengang var den næsten halv størrelse af hans hoved, det passer selvfølgelig ikke, men stor det var den til ham, og næsen var godt dækket af sutten. Oscar er lige blevet 2,5 år og er stadigvæk meget, meget glad for sin sut. Sutten og hans elskede abe bamse hænger sammen og betragtes næsten som én del. Bare tanken om at vi inden for det næste halve års tid skal tage sutten fra ham, giver mig akut ondt i maven. Han finder ro og trøst ved sutten og sover med den natten igennem. Fra vores børn har været helt små har vi til natten lagt en lille håndfuld sutter i øverste venstre hjørne af sengen, og de har ikke været mange måneder før de halvsovende selv med deres små fingre har fundet vej til en fornyet tryghed, når den tidligere sut har været tabt. Hvor har det med sikkerhed sparet os for mange ture til tremmesengen om natten, fordi de selv har vist, hvor de har kunne finde en sut.

En sut er jo ikke bare en sut, og jeg er vild med at Oscar har taget denne natursut til sig for her er der i den grad tænkt over, hvad det er for et materiale sutten er lavet af. Det tiltaler os så meget at der på ingen måder er gået på kompromis med materialevalg, og hvordan den er fremstillet. En sut bliver ofte vores børns kæreste eje, når de er helt små og gennem de godt og vel 3 år den bruges, bliver det alligevel til nogen timer, hvor den er i munden, og der er risiko for at kroppen kan optage eventuelle skadelige stoffer. Natursutten er udviklet og designet i Danmark,  Natursutten er fri for giftstoffer – fri for hormonforstyrrende stoffer – fri for allergifremkaldende stoffer – fri for kræftfremkaldende stoffer – fri for kemiske blødgørere. Sutten er tilmed støbt i et stykke og det mindsker risikonen for bakterier, som ellers kan samle sig i revner og skift af materiale.  (læs evt. mere om Natursutten her).

Jeg ved at Oscar giver de bedste anbefalinger til Natursutten herfra.

 

Frost dage

DSC_0118 DSC_0136 DSC_0138

Oscar og jeg kan slet ikke holde ud at være indenfor i disse eftermiddage. Vi må ud, mærke frostluften, være i det smukke klare lys, tumle i sneen og se hvordan den ene smukke, smukke solnedgang efter den anden afslutter disse januardage.

I dag nåede vi kun de allersidste solstråler, for der var praktiske gøremål først, men afsted det skulle vi. Hvor er det godt at komme hjem med friske røde kinder, og latter der sidder i kroppen efter at have tumlet i sneen.  I dag skulle ænderne have brød, og det er så sødt at se hvordan Oscar bare går til ænderne og taler til dem, som om de forstår hvad han siger til dem. Kontakt til dem det har han, for han håndfodrede 20 ænder uden at overse en eneste.

Vi må afsted igen i morgen på nye frost eventyr.

Nips – ‘less is more’

bolig-2016

For efterhånden en del år tilbage tog min mand og jeg en beslutning omkring vores bolig indretning. Vi var nået til det punkt, hvor Ikea looket stille og roligt skulle skiftes ud med noget mere holdbart, noget som skulle glæde os mange år frem. Vi stod for at skulle flytte fra vores lille rækkehus, til det hus vi bor i idag og flere og andre møbler var nødvendige, men hvad skulle vi vælge. Vores jobs situation havde også ændret sig og gav lidt mere luft i økonomien. Vi er skandinaviske i hjertet og stil, og vi sukkede begge efter de smukke danske klassiske møbler. Vi besluttede, at vi ville købe møbler for livet i udgangspunktet, finde vores grundstil og holde fast i den. Vi danskere er priviligeret med mange smukke design ikoner, som selv 40-50 år senere stadigvæk står skarpt og smukt. Udfordringen er så bare, at disse møbler også befinder sig i et noget andet prisleje end altid budget venlige IKEA.

Vi har nu gennem årene fået skiftet de fleste af vores møbler ud, ihvertefald de store møbler. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke er glad for den beslutning vi tog. Møblerne er designet således, at de giver ro i et rum, og det er vigtigt for mig, når man som vi bor i et gammel hus med stuk og lidt mere pyntelige detaljer. Mentalt har de også givet en ro, for jeg har endnu ikke set andre møbler, jeg sukker mere efter, eller ville ønske vi havde i stedet for. Og dette til trods for at nogle af møblerne har vi haft i 17 år nu.

Nu er det ikke fordi jeg så ikke skfiter ud, for det gør jeg, bare mere i nipse afdelingen. Pynt, puder, glas og lys. Jeg bliver nok aldrig én, der kommer til at flippe ud i et eller andet vildt multifarvede tilbehørs flip, for det er ikke min stil. Pynt og puder af forskellige slags er gennem tiden prøvet af og solgt videre eller givet til et godt formål få år senere.
Jeg nyder at flytte rundt på vores “nips” og købe friske blomster til vaserne, og den “hygge hobby” stopper nok aldrig.
Jeg har dog besluttet at trimme endnu mere ud, i det vi har på nipse hylderne, det næste stykke tid. Ligesom jeg dengang sammen med min mand besluttede med de store møbler vil jeg forsøge mig med vores pynteting, puder o.l.

Jeg elsker de enkle detaljer, kvalitet, den underspillede lækkerhed, natur og rolige farver. Der er ting jeg bruger igen og igen og der er ønsker mit øje bliver ved med at falde på når jeg bevæger mig rundt i interiør butikker eller når jeg søger inspiration i min udvalgte blogverden eller Pinterest. Jeg har lavet mig en liste om hvad der skal ud og hvad der er på ønskelisten de næste år. Julen var gavmild, og enkle af de ny ønsker er tilføjet vores hjem, og noget af det jeg ønskede at luge ud i er allerede ekspederet videre, solgt eller givet væk.

– Når ‘less is more’ – det må være vejen frem i 2016