Månedsarkiv: maj 2016

God bedring lille skat

IMG_0322

Et stk meget træt mor og et stk putteklar fjollede Oscar.
For 4 dage siden fik Oscar hånd, mund og fod virus. Ahmen, altså hvor er det dog bare den mest irriterende virus ever. Oscar har været hårdt ramt i munden. Store væskefyldte blæner, ca 20 stk, har i den grad plaget ham nat og dag. Han har virkelig haft så meget ubehag vores lille dreng og været så ked af det. Ligegyldig hvad han forsøgte at spise og drikke, gav det ham smerter, og han har været frustreret over at føle sult men ikke kunne holde ud at have det i munden. Torsdag fik han sammenlagt 2 dl væske hele dagen. Lægen besøgte vi selvfølgelig, og vi prøvede alt, vi havde “frit-valg-på-alle-hylder-hatte-på” men lige lidt hjalp det, for det gjorde bare ondt at spise og drikke, og han har fået smertestillende for nærmest første gang i sit liv. Heldigvis er han yderst sjælden syg, men nætter og dage som disse sætter tydelige spor hos mor og far. Hold op hvor er jeg træt, men det bedste af det hele er, at der nu er smil på min lille dreng igen, hans søde smil der luner og glæder langt ind i kroppen.

Havemøbler til den grønne plet

DSC_0420 DSC_0428 DSC_0431DSC_0433 DSC_0435

Vores have er ikke stor, men vi nyder vores lille grønne plet. Alle årstider, året rundt. Vores have ligger ugeneret og helt lukket bag vores hus, og det er vores lille grønne fristed. Det er haven vores store dobbelte terassedør slås op til, det er her græsset kan kilde under fødderne, blomsterne nydes og krydderurterne nippes af. Om efteråret bugner de gamle æbletræer af store æbler, og intet er så skønt, som at tage en lur under netop et af disse træer forår og sommeren igennem.
Haven indeholder fodboldmål, sandkasse og forhåbentlige med tiden et lille drivhus, som inde i mit hoved allerede er ved at tage form.

I dag blev vores have forskønnet yderligere, da den blev tilført intet mindre end et nyt havemøbelsæt. Det er altid en balancegang, når nyt skal til, at vælge de rigtige møbler der tiltaler vores smag, og som er tro mod husets stil og alder. Intet vil være mere kikset, end hvis vi fx udelukkende valgte topmoderne interiør til vores hus, for det vil aldrig blive et nyt hus i minimalistisk stil. Nu er det heller ikke det, vi ønsker, for vi elsker vores “gammel dame” af et hus at være fra 1926. Vi har fundet en fin balance, da klassisk dansk møbelkunst giver så meget mening i vores hus og bestemt også er vores smag.
Vores havemøbler var helt færdige og trængte i den grad til at bliver udskiftet.  Jeg har længe sukket efter dette smukke “Marguerit sæt” i teaktræ og hvidmalet aluminium designet i 1950/60, og idag blev det så vores. Ih, hvor jeg synes, det er fint. Tilpas enkelt, tidsløst design, materialer der tiltaler os og smukt til vores hus og havens stil. At det har rundt bord er kun et plus, for jeg synes, det er så hyggeligt at spise sammen om et rundt bord. Bordet er stort og rummeligt, da det har en diameter på 150 cm, hermed er der god plads til os, og flere der skulle have lyst.  Vi griller gerne og nyder at sidde ude længe på lune aftner med stearinlys, et tæppe og duften af sommer i næsen. Det bliver så godt at gå sommeren i møde med disse møbler i haven. Vi må håbe vejrguderne er med os, så vi får en skøn sommer, der kalder på masser af udeliv.

Fødselsdags ønsker – Oscar 3 år

fødselsdag-oscar3

Indeholder reklame

Det er et studie i sig selv at observere Oscar i øjeblikket. Han leger og leger dagen lang. Han bruger om nogen sit legetøj, og han kombinerer det på kryds og tværs. Rollelege og fantasilege er for alvor skudt igang, og han er på den konto mere end klar til at starte i børnehave med større børn, der kan giver indspark til den type lege. Den 25. juni bliver vores lille trold 3 år. Stop, stop, stop tiden for med børnehave start om hjørnet og som en blefri lille mand, har han om nogen rystet det sidste baby af sig. Jeg elsker at følge ham dag for dag, Oscar er den skønneste vitamininsprøjtning for os alle.

Biler har i lang tid været noget af Oscars yndlingslegetøj og med disse über lækre biler fra Play Forever, er der til mange timers leg og bilfræs, vi ved, han vil elske dem. Bilerne er så lækkert og flot legetøj, og det er ingen hemmelighed, at jeg har en svaghed for kvalitetslegetøj, og jeg kan nemt se for mig at en af disse biler også med tiden vil pynte på en hylde på Oscars værelse, når de bliver et “storedrenge værelse”. Det er dog også filososofien bag brandet, at her er der tale om “toys for life”. Bilerne kan fx købes her

På vores vej, hvor vi bor, er der 17 børn. Hvad den ene have ikke har af rutchebane, tampolin, sandkasse osv har den næste. Børnene leger med hinanden på kryds og tværs, helst mange af gangen, og når vejret tillader det, er der på vejen en summen af børnelatter og hygge. Tilsammen må jeg sige, at de har de en vognpark så stor, og Oscar ønsker sig meget at tilføje denne vognpark hans eget løbehjul. Det har altid været vigtig for os at børnenes cykler og andet køretøj passer alder og størrelse, for der er intet der kan ødelægge trygheden og troen på at kunne mestre fx en cykel, hvis den er for stor til barnet. Det var derfor heller ikke svært at vælge dette lækre løbehjul til Oscar, der passer i alderen 3-5 år, og som har en sikkerhed i form af 3 hjul. Han bruger sin løbecykel dagligt, og sammen med nabopigen som kun er 1 mdr. yngre end Oscar, har de begge så meget glæde af deres løbecykler og nu også snart dette løbehjul.

Oscar har tabt sit hjerte til Brandmand Sam. Det begyndte for et år siden, og det er en vedvarende kærlighed til denne brandmands verden. En båd er på ønskelisten så brandmanden kan lege i et mix af sirener og brandsluknings arbejde.

Vi har et alt for lille badekar, for når man gerne vil dykke med snorkel og dykkerbriller, er det begrænset hvor eksotisk sådan et dyk kan blive. Vores sommerferie giver mulighed for at Oscar kan få nogle større bademuligheder, og det bliver med garanti et hit at pakke et sæt dykkerbriller og snorkel op, der er helt rigtig til hans størrelse. Han kommer uden tvivl til at bo med de dykkerbriller på hele ferien.

Djeco – jeg kan ikke andet end rose dette legetøjsbrand. Kvaliteten, farverne og læringstankegangen bag spillene og legetøjet fra dette brand er helt i top. Så godt som alle de spil og puslespil som børnene gennem tiden har leget med, har alle været fra Djeco. Oscar ønsker sig disse magnet figurer, som appelerer til fantasi og rolleleg.

Da Oscar blev 1 år fik han det fineste fødselsdags-lokomotiv med en vogn til fra Billedleg. Lokomotiv og vogne er i træ, flot enkelt dansk design og som i den grad er en hyggelig pynteting at tage frem år efter år for at markere fødselsdagen, hver vogn kan indeholde et lys. En ny togvogn kommer til hvert år, og der ligger allerede nu en fin lysegrå vogn og venter på at bliver taget i brug, når der skal findes 3 lys frem.

Der bliver en skøn dag den 25. juni – vores Oscar glæder sig allerede.