Månedsarkiv: november 2016

19 kærlige år

fullsizerender

IMG_3392

fullsizerender

I dag er det 19 år siden jeg kyssede min mand første gang og fik det sug i maven, der nu har været der lige siden. Jeg var kun lige blevet 21 år, da vi mødet hinanden, og på mange måder blev jeg voksen sammen med min mand. Omvendt er der ikke længe til, at jeg har været sammen med min mand halvdelen af mit liv! Det synes jeg rummer noget ganske særligt og samtidig har det noget vildt over sig – halvdelen af mit liv….. Jeg har altid tænkt om vores kærlighed, at den er bestandig, har en dybde og en alvor, som giver os begge en ro i hverdagen, der er af så ubeskrivelig en karakter.

For 19 år slog mit hjerte flikflak og (guderne må vide hvordan) så fik jeg ham, og han forkælede mig i en kærlighedsrus, romantik og søde ord med dybde. Jeg var så lykkelig og stolt over at han ville have mig. Da vi havde været sammen i 14 dage ringede jeg til min mor og sagde, at jeg havde fundet manden i mit liv. Jeg var slet ikke i tvivl.

Fem år senere førte min far mig op ad kirkegulvet, og Mads og jeg blev gift hånd i hånd med vores datter på 2 mellem os. Jeg har aldrig følt mig mere lykkelig, tryg og rolig som i dette øjeblik.

I dag 19 år senere er jeg lige lykkelig og stolt. Stolt over de 3 børn vi har fået sammen. Stolt over det liv vi har skabt. Et liv der har kastet os ud i stormvejr, rutchebaneture og rolige vande. Vi er vokset sammen som mennesker, med hinanden og der er en kæmpe ærlighed, respekt og kærlighed omkring det vi har sammen. Jeg glæder mig til de næste år, måneder, dage, timer og minutter jeg må få sammen med min mand, intet kommer jeg nogen sinde til at tage for givet sammen med Mads.
I medgang og modgang til døden skille jer ad.

Julen titter frem

julepynt-2016

I dag har det regnet, tung mørk regn hvilket betød, at det var mørkt kl. 15.30. Hvor er det en årstid, der kalder på hygge, varme og pynt der gør noget rart for øjet, når nu ikke vejret og lyset er med os.
Jeg elsker normalt denne årstid; efteråret og den søde juletid. I år er det en blanding af samme glæde men også et kæmpe følelsesmæssigt stormvejr og sorg efter min fars alt for tidlige død for kun 3 uger siden.
Der er mange traditioner, der skal finde nye veje, nu hvor vi har mistet både min mor og far indenfor 1,5 år, og vi skal sammen som familie gøre det, der føles rigtig i hjertet, og som behøver ekstra omsorg. Det fortjener vores børn om nogen, der altid har elsket julen. Mit største ønske i år er at give dem en god jul trods alt det, vi står midt i.

Julen består pr tradition af lidt ekstra pynt til hjemmet, og jeg er begyndt at forberede den kommende tid. Dem af jer der har fuldt med her på bloggen eller på Instagram (karinas_univers) ved efterhånden, at jeg ikke er fan af rødt eller nisser strikket i acrylgarn. Julepynt må efter min mening gerne mikse ind på en naturlig måde med det interiør, der allerede findes i ens hjem, og derfor har vi til denne højtid, altid en hel del pynt fra naturens skatkammer, blide farver med overvejende toner af grå, blå og guld. Vi har desuden også en del hyacinter, amarylis, gran og andet fint grønt, der blandes smukt med det øvrige julepynt. Stearinlys har vi masser af, og i år er Kählers “snebolde” blevet tilføjet, som vi allerede elsker med deres fine prikker, der danser i baggrunden, når de er tændt. Felius’s enkle julepynt er kun smukt at bruge på kubus stagerne, og det giver dem et andet udtryk end de har til dagligt.

Noget af det første julepynt der altid flytter ind hjemme hos os er smukke grene, og i år skal det være en vase med lærkegrene, der får selskab af lidt lækkert pynt fx den smukke julekugle fra Lyngby Porcelæn, som jeg var så heldig at blive forkælet med sidste år af mine søde niecer. Andre lidt mindre julekugler skal også i år pynte, nemlig to nye, en mat i blå/grå tone og en hvid blank med blå stjerner fra Anne Blacks keramik. I en del år har jeg elsket Liebes julepynt og har man tendens til at holde ved nogenlunde den samme stil, synes jeg det kun er hyggeligt at pynte op med skønne ting, der er samlet gennem en årrække krydret med nyt og måske har man arvet lidt julepynt fra en kær slægtning, som kun gør det hele endnu mere personligt.
Selv har jeg været så heldig at arve nogle meget smukke engle fra min mormor og nogle lige så smukke næsten 100 år gamle julekugler fra min farmor og farfars hjem. Jeg elsker disse ting og det bringer minder frem fra min egen barndom.

Jeg mangler i den grad viskestykker og for mig er de bedste der findes Damask’s viskestykker, og deres smukke grå juleudgave med hør er så fine, og jeg vil elske at de kunne være lige del brugsdel og pyntedel i vores køkken denne jul.

Det er bare med at starte op, for det er en hyggelig tid.

Lyngby Porcelæn julglekugle // Anne Black julekugler // Damask viskestykker // Nordstjerne julepynt // Felius julepynt // Broste gevir //