Månedsarkiv: oktober 2019

Efterårsløb

Indeholder reklame for Hünkemöller

Efteråret har for alvor fået overtaget og mørket er her både morgen og aften. Det har været, må jeg indrømme, nogle våde og dermed også kolde løbeture jeg har været afsted på den seneste tid. Omvendt er det også en yndlingstid, for lyset og farverne er så smukke og en absolut fordel efteråret indeholder for mig er at jeg slipper for min allergi, som dræner mig i foråret. Ja tak, og hurra for det.
Men for det kan blive en god oplevelse at løbe om efteråret, når regnen siler ned, så kalder det altså på noget løbetøj, som er lavet til udendørs sport og som er lækkert at have på. Jeg er vild med lag på lag for på den måde kan jeg tilpasse mig vejret og hvis det skulle blive for meget, så kan jeg tage overtrøjen af undervejs og binde om livet. Denne trøje som Hünkemöller har lavet, tænkt som det yderste lag, er genial for foruden praktisk lomme bagpå til fx nøgle er der også en høj hals, som kan trækkes op om hagen på kolde dage eller foldes ned, hvis det er for varmt. Selv synes jeg, kold vind på halsen, når jeg løber, er ubehageligt og derfor bliver denne overdel uden tvivl en af mine yndlings dette efterår. T-shirten har tilmed en skøn ryg med masser af åndbart materiale øverst og det samme har bh’en.
Jeg er vild med pasformen på disse tights, da de er høje i livet og sidder super godt uden følelsen af at de bevæger sig ned. Den høje talje, har jeg ladet mig fortælle, er virkelig rart hvis man dyrker yoga, så anbefaling givet videre herfra.

Jeg bliver aldrig vild med for mange farver og da slet ikke sat sammen, så at Hünkemöller har lavet en skøn sportsserie i ens rolig farve, er lige mig. Desuden gør det ikke noget at det er nemt at putte i en og samme vask når løbeturen er overstået.

Min kalender er max fyldt op i disse dage men heldigvis med ene af lutter gode ting. Det er skønt at være igang, men det kan være hårde dage, så her kan jeg virkelig mærke at mit løb giver mig det ekstra energi-overskud, sådan et program ellers ville dræne mig fra.

Hünkemöller
T-shirt
Bh
Tights
Trøje

Højtlæsning

Indeholder ingen reklamer kun egen begejstring for produkter

Ferie er vidunderligt og efterårsferie ingen undtagelse. Jeg elsker mere og mere denne årstid. Farverne, den kølige vind og på en vis måde en stille tak og farvel til den sommer, som nu er forbi. Lyset trækker sig, både morgen og aften og min oplevelse er at vi ikke er ene om at opholde os mere i vores hjem og putte os med lune tæpper, læse bøger, tænde stearinlys og spille spil, som måske er vores grundsten i den danske ‘hygge-model’.
Lige så hyggeligt er det at putte tæt sammen med Oscar, når det er sengetid, puttet i blødt nattøj og læse sammen med ham. Som I måske kan huske, så fik han for et par måneder siden en 120 x 200 ny seng. Det er da det bedste, vi har gjort, for nu er der plads til både Oscar og en mor eller en far, bamser og store puder, når der skal puttes og læses godnathistorie. Det er seriøst den hyggeligste seng.
Hver aften, fra børnene var helt, helt små har vi haft putteritualer og vi synes det har været og er noget af det dejligste, der findes. Hos os er det en fælles opgave at vores børn kommer godt ind i søvnen og det har faste hyggelige putteritualer været med til at skabe. Oscar har, ligesom sine søskende, siden han var 1 år gammel, fået læst godnathistorie. I starten tykke babybøger med farvestrålende billeder med fokus på at lære nye ord og nu som 6 årig dreng, er det skønne historiefortællinger, fakta bøger og klassiske bøger, der bringer minder frem, som gode klassikere har det med et gøre. Lige så gerne læser vi nye bøger, der kan noget andet med tidssvarende sprog og tegninger, der får latter frem hos både Oscar og mor og far. Oscar har som sagt været vandt til at få læst historie fra han var lille og er måske derfor så god til at holde fokus og leve sig ind i de historier, han får læst op. Han nyder det så meget. Det kan vi se kommer ham til gavn nu hvor skolelivet er begyndt og hans ordforråd er rigt og varieret og hans fantasi er finurlig og spændende. Mon ikke mange timers oplæsning har støttet den evne. Ligesom det har givet ham erfaringer i at lytte til andre modeller af verden end sin egen.
Den næste bog vi kaster os over er ‘Vinden i Piletræet’ – en historie, jeg husker fra min barndom og som vi glæder os til at læse. Oscar fik bogen i fødselsdagsgave og den er med smukke tegninger af ‘Robert Ingpen’. Tegnerens evner har jeg en svaghed for, for det er virkelig smukke tegninger, som også ses i bøger som Peter Pan, Junglebogen m.m. For nyligt så jeg at Oscars yndlings bamse mærke ‘Jellycat’ har lavet velkendte bamser fra ‘Vinden i Piletræet’ og det vil være perfekte små pakker i julesokken.

Hos os er det, når man er 6 år, puttetid kl 19 og ca 19.30 stopper vi med at læse og så falder Oscar i søvn til børne-godnat-meditation, som har været en succes herhjemme det seneste 1/2 år. Et godt ønske er derfor en lækker bluetooth højtaler, som vil være perfekt til både meditation og børnerock.

Hvordan har I det med højtlæsning og hvis I læser, hvilke bøger hitter så?
Lige nu læser vi Sebastians Kleins ‘100 farligste dyr’ – en sjov og anderledes fakta bog.

“Books give a soul to the universe
wings to the mind,
flight to imagination
and life to everything”