Et efterskoleår er slut

IMG_0703IMG_0681DSC_0301IMG_0691IMG_0682IMG_0683

Det var en speciel dag, denne søndag i august 2015, hvor vi afleverede vores datter på efterskolen. Ikke et par dage til overnatning hos en veninde, ikke en lejertur med klassen i Skagen men et helt år væk hjemmefra. Hjemme i weekenderne fra tid til anden ja, men alligevel det meste af tiden væk fra fuglereden. Det var med enorm spænding i kroppen, med store forhåbninger til at dette var et super godt valg og med en kæmpe koloni af sommerfugle i maven, at vi vinkede farvel til vores seje datter. Kirstine klarede det hundrede gange bedre end os, for hun var SÅ klar.

På lørdag, den 25. juni er det den sidste dag på efterskolen. Et endegyldigt farvel til den flok af unge venner og lærere, der har fyldt så meget for Kirstine det seneste år. Rygsækken er fyldt til randen af gode oplevelser, fællesskab, dannelse, masser af sport, historiefortællinger, sjove fester, kameler der er blevet slugt, ømme muskler, samtaler der forsætter efter kl. 15 hvor en normal skoledag ellers slutter og mængder af fis og ballade. Det har altsammen været SÅ godt for vores datter, og vi er så glade for, at vi tog valget og havde modet sammen med Kirstine til at prøve efterskole livet af.

Kirstine har fået noget meget værdifuldt med sig ved at være sammen med så mange mennesker hver dag. At skulle indgå i et kæmpe fællesskab og få det til at fungere. At lære noget om at sige til og fra i den mængde af tilbud, der hele tiden er på en efterskole. At have fået modet til at møde det fremmede, at vide med sig selv, at selv i en kæmpe flok er der plads og rum til det store men så sandelige også til det nære og intime.
Hun har mærket den samlede sportsglæde, ånden man finder i fælleskabet der sammen med skulderklap og kampråb fra 165 elever giver guldegysninger ved sportsoplevelser, der bliver siddende i kroppen længe efter.

På lørdag er det slut. Et skønt afslutnings program venter os forældre og elever og det bliver med garanti både glædeligt, varmt og rørende at skulle se alle eleverne i aktion en sidste gang i deres gymnastik opvisning, høre musiklinjen optræde og lytte en sidste gang til den utrolig veltalende forstander. Mon ikke der er plads og grund til at fælde en tåre.
Kirstine er klar til at vende hjem igen og et nyt eventyr venter for til august starter hun på gymnasiet i 1.G. Vi glæder os ubeskriveligt til at have hende hos os igen, vores skønne store pige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *