Børnhave starten

IMG_8606Oscar er 1. august startet i børnehave. Børnehaven var vores 1. prioritet, vi kender den fra da Andes gik der, og personalet er med få undtagelser de samme som dengang. Det er trygt, rart og det vidner om at personalet også har det godt med hinanden, ellers var de vel smuttet for længst, og et godt kollegialt forhold har jo i sidste ende en stor afsmittende effekt på børnene.

Oscar var super klar til at skifte væk fra den skønne vuggestue han gik i. Han var på alle måder klar, moden og ivrig efter større udfordringer. Der har tilmed i foråret været en udskiftning af ældre børnehave-modne venner til små “babyvenner”, som Oscar kaldte dem, og de gav naturligvis ikke det store modspil, og vi så frem til en ny hverdag i børnehaven

1. august lød som sagt startskuddet og i bund og grund har han taget opstarten i stiv arm. Vi kan se han suger alt til sig, og prøver alt af både de nye fysiske rammer og han befinder sig så godt med den nye børnehave facon der rimer på “kom-frisk-skønne-barn-vi-tror-på-du-kan”. Holdningen fejler bestemt intet og jeg er vild med deres pædagogik i lige præcis denne børnehave. Da Oscar gik i vuggestue sad der altid 2-3 pædagoer på gulvet med åbne arme til et goddag og et kys, nu hvor det er morgen i børnehaven bliver min lille(store) dreng mødt med et high-five og et “godmorgen”. Fagre nye store verden.

Det er en stor kontrast at skulle sidde til bords med store børnehave venner der både taler om skole næste sommer, kan navne på fodboldspillere, leger med Bayblades og så er der ham Carl der åbenbart har de sejeste gummistøvler med edderkopper på. Ja, der er nok at hamle op med, når man næsten lige er blevet 3 år. Oscar er begyndt at droppe middagsluren. De mindste børn som Oscar på 3 år bliver tilbudt en madras og et sted at sove, men det er ikke helt sat i system som i vuggestuen og det trækker uendelig meget i Oscar at de andre smutter på legepladsen. Den manglende lur går også meget godt, imens han er i børnehave, men gys hvor er ulvetime kommet tilbage for fuld udblæsning hjemme hos os. De sidste to dage har Oscar haft en total meltdown mellem 17-19. Ej, hvor er det synd for ham og super hårdt at stå i, i det tidsrum hvor også aftensmaden skal på bordet og alt det andet praktisk, der typisk har klimax den tid på dagen i familien. Jeg sukker med længsel efter at få min lille glade energifyldte dreng tilbage igen og er dybt misundelig på de voksne i børnehaven, der låner vores Oscar i hans bedste timer på dagen. Hvor gør dét faktum, ondt i min mor-mave, og jeg håber det snart vender til lidt overskud for Oscar.

I dag faldt han i søvn kl. 17 med røde kinder, beskidt nok til at skulle have været i bad efter en endt dag i skoven med børnehaven, men det må blive i morgen tidlig i stedet for. Da vi i eftermiddag kørte hjem sagde han: “Mor, den er god min nye børnehave” Det gjorde mig så glad at min lille dreng kan sætte ord på hvad de nye omgivelser, nye voksne og venner har af betydning for ham. Så klarer vi sammen en ny ulvetime på mandag.

God weekend til jer alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *