Vores lille grønne plet

have-collage-2

Fuglene fløjter, dagene bliver lysere og det kribler for sådan en som mig at få jord under neglene og mærke, dufte og og se alt det vores lille grønne plet tilbyder os. Det er ikke en stor have, vi har og godt for det, for det tager tid at holde en have og på de varme dage kan det være både tungt og tidskrævende at vande krukker, krydderurter, roser og hvad der ellers kræver lidt ekstra kærlig pleje.

Vores have rummer trods sparsom plads, legehus, staudebed, gamle æbletræer, bærbuske, sandkasse, græsplæne med fodboldmål og to terrasser hvor krydderurter og sommerblomster i krukker pynter og tilbyder opholdssted for sommerfugle.
Vores have er en gammel have, som både er fulgt med tiden og vores behov men som også indeholder histore i form af, smukke krukker vi fik i bryllupsgave, gamle frugttræer, rarbarber fra min farmor og farfars have og nu også masser af erantis og vintergækker fra min mor og fars have, som jeg vil elske at se år for år bliver de første sarte blomster, der trodser frost i jorden og byder lyse tider velkomne.

Min far var havemanden i mit barndomshjem og jeg har nydt skønne stunder sammen med min far i haven, som har lært mig ikke kun at holde af udelivet men også hvordan, man får frø til at spirer og roser til at blomstre og at havearbejde har den sidegevinst at tankerne får ro, og hvem kan ikke have brug for tankemæssigt at stemple ud af hverdagens travlhed fra tid til anden. Det er en gave at have fået den viden med mig, ikke fordi jeg er den nye Søren Rye men det er nok til, at vi kan nyde godt af hvad der måtte være på vores lille grønne plet. Børnene elsker særligt vores bær som hindbær og jordbær, som de flittigt kan plukke solvarme, som de er sommeren igennem. At ordne lidt rundt omkring i haven er en dejlig måde at få frisk luft efter arbejde og en skøn måde at være tæt omkring Oscar, når han leger i sandkassen hvis ikke han hellere vil hjælper til med det, jeg laver, hvilket han ofte gør. Jeg elsker at vi her i haven kan fortabe os i at tælle prikker på mariehøns, tage en lur under æbletræet eller at se hvordan Anders kan øve sit fodbold skud igen og igen.

Min helt store drøm, som kun tager mere og mere form i mit hovede og i de billeder, stemninger og farver jeg har samlet i en mappe, er at få et drivhus på vores lille terrasse, som ligger i enden af haven. Soklen som skal bære drivhuset, skal mures lidt højt op i mursten, fordi det bare er så fint, og inde i huset skal der være plads til både tomater, et lille plantebord og havemøbler så både morgenmad i weekenden, eftermiddagsthe og sorteper spil kan nydes lige her.

Tiden til det hele er her nu, tid til alt det grønne.

FullSizeRender

DSC_0420

FullSizeRender

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *