Om at gå ned i arbejdstid

Børn

“Mor, i vores familie har vi aldrig travlt.” Sådan sagde Anders til mig den anden dag , da vi kørte i bil sammen. Jeg ved nu ikke helt, om jeg vil give ham ret, men vi er godt på vej. At vi formår at give vores søn den følelse, at vi som famile ikke er fyldt op af en travl hverdag, gør os mere glade end ord kan beskrive.
I maj 2014 startede jeg på job igen efter min barsel med Oscar. Min mand og jeg var mildest talt lidt bekymrede for hvordan hverdagen ville blive. Vores prioriteter omkring hvad der vigtigst for os i familien er ufravigelige, men kunne vi mon få dette til at lykkes, når vi begge var afsted på job og mange timer væk fra familien. I noget tid forsøgte vi hver dag, at finde den ro og nærvær, som vi ønsker skal være tilstede i vores familie og det var bare ikke godt nok. Vi tog derfor en beslutning, at jeg pr 1. januar skulle gå ned i arbejdstid – til 25 timer læs evt. mere om dette her

Nu er der gået nogle måneder og som alt andet vi søsætter, skal der mærkes efter i maven, om det nu også var det rigtige at gøre. Vi kan uden forbehold sige, at det er en af de bedst beslutninger vi nogen sinde har taget. For Anders og Kirstine betyder det, at jeg er hjemme når de kommer fra skole, langt de fleste dage. Der er købt ind og ordnet andet praktisk inden Oscar bliver hentet og vi har dermed tid til rendyrket hygge, lave lektier sammen og lege når det er eftermiddag. Indimellem har jeg hele fridage og det giver en anden form for fleksibilitet, som at holde Oscar hjemme fra vuggestue og bare hygge os sammen, at lave mad om formiddagen så vi har endnu mere tid sammen, særligt i ulvetimen, eller have en dag hjemme alene. Hvor skønt er det ikke. Denne model virker for os og jeg ved vi kommer til at nyde denne ordning, i lang tid fremover. Hvordan mon I får enderne i hverdagen til at nå sammen?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *