Fødselsdag

17 år i dag! Om aftenen den 13. juni 2003 fødte jeg Anders. Sådan en sommeraften hvor alt var stille, kun fuglefløjt og blå himmel i vores land. En sommeraften som de er bedst og helt stille vejr. Fødslen var langt fra stille. 20 min. nåede vi at være på fødegangen i Aarhus. Jeg fødte Anders alene på fødestuen, fordi jordemoderen ikke troede på jeg havde presseveer, så hun gik og min mand måtte løbe efter hjælp.
Så sådan kom vores første søn til verden, bare ham og jeg for en stund. Vi gav ham navnet Anders. Stærkt dansk navn efter sin oldefar.
Allerede som baby kunne jeg se at han ville få mørke farver i hår og øjne. Øjene fulde af karakter og mildhed. Øjne som fortæller mere end 1000 ord, hvis man kender Anders.

Anders sov aldrig, så vi sov aldring. Han var 5 år før han sov igennem og jeg var kronisk træt. Når dagen kom var han mild og god og den mildhed er fortsat. Han er så god til at få folk til at have det rart sammen, han har blik for hvis nogen ikke er med og han har en hel særlig rummelighed. Han sanser stemning som ingen anden og når han går ud af et rum mangler han.
Anders elsker naturen og ofte tanker han op, når han er under åben himmel. Anders har altid bygget huler og klatret i træer og været glad for at skære ting ud i træ med en kniv. Ret ofte tager han en nat i et telt, fordi det med udelivet, det simple og være omkring et bål kan noget særligt, i følge Anders.

Om lidt, om lidt kommer han hjem igen fra efterskole. To år har han været afsted og hjemme efter sommerferien venter 10. klasse. Jeg bliver glad helt ned i maven ved den tanke at han snart er meget mere nær igen.
17 år – tillykke min skat, min Anders.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *