Kategoriarkiv: Børn

Valg til fremtiden

I går fredag var Kirstine og jeg på tur. Næsten 3 timer væk hjemmefra, og vi gjorde det gerne, hende og jeg, for vi havde noget godt i ærmet. Kirstine var DJ i bilen og vi var taknemmelige nødsaget til at iføre os solbriller, for der var masser af sol gennem bilruden, som fyldte os med forårskuller. Turen var Kirstines, hun havde planlagt det, for det hele udsprang fra et ønske fra vores førstefødte.
Om få måneder bliver Kirstine student. 3 år er gået som en flygtig sommerfugl. Helt naturligt er hun begyndt at tænke på fremtiden og drømmene er udpeget. De helt store fremtids ønsker  har hun sigtet benhårdt efter siden 8. klasse og vi har været og er dagligt stolte af hendes beslutsomhed og arbejdsindsats.
Når juni kommer og studenterhuen pynter, har Kirstine med grundskole, efterskole og gymnasiet gået i skole i 14 år! Helt forståligt ønsker hun en pause fra afleveringer og årskarakterer. Kirstine har den seneste tid været nysgerrig på at tage på højskole i efteråret 19, og dermed tilføje endnu et blad i dannelsesrejsen som menneske. Ikke hvilken som helst højskole for den skulle summe af gymnastik og være genklang for den passion af dans og gymnastik som har været en daglig del af Kirstines liv siden hun var 4 år gammel. Ollerup Gymnastik Højskole er blevet udset og i går har vi så været på besøg, rundvisning, spist aftensmad der og været tilskuer til en spirrede fredagsfest, som Kirstine var mere end klar til at deltage i.

Nu er der samlet information, mavefornemmelsen skal fornemmes, hjertet skal helst gløde og tankerne finde sin vej. Kirstine er med sine 19 år skipper på eget fremtidsskib. Vi står lige her, Mads og jeg og støtter hende, spørger om hun vil have råd med på vejen, eller om vi blot skal lytte, når det hele har fundet vej i hende og svaret er klar.
Jeg glæder mig til at følge hende i al fremtid og se hvorhen hun sætter sejlene og finder sigte, vores store skønne pige.

IMG_8816

IMG_8814

IMG_8820

IMG_8815

Vinterferie i Skagen

Vinterferien stod for døren og vi skulle ikke boltre os i sne for slet ikke tale om azurblå bølger men ferie det var vi heldigvis beriget med og vi havde lyst til en lille getaway og nå nogle dage hjemme også.
Mange gange som barn har mine forældre og jeg været på ferie i skagen og det rummer så mange søde minder. I lidt mindre skala har jeg givet glæden ved Skagen videre til først min mand og siden vores børn. Vi nyder at være i Skagen da byen, stemningen, de smukke huse, vandet, lyset og den smukke danmarks kulturarv i et stort mix rummer alt det gode for os. Desuden giver Skagen mig en indre ro. Selv i travle sommer måneder er det som om byen er hævet over den stress og mylder, som vi turister tilfører og jeg elsker det. Byen rummer så meget historie og barskhed fra naturen den er indhyllet i, og det fornemmes og forplanter sig i mig som en ro.

For et par uger siden nærmest snublede vi over et lille skønt sommerhus i Skagen og der har vi lejet os ind i tre dage. Vi har haft speederen i bund siden nytår for Kirstine har skrevet 3.G opgave, SRP og fejret galla i 3.G , jeg er blevet færdig med min Master, Mads knokler på job for os alle sammen, Anders havde ugen op til været i Norge med efterskolen på ski og så frem til lidt pause og ro og Oscar udvikles med rekordfart og kan brillerer med hele fire rokketænder. Så at trække stikket var kærkommen og vi så frem til at være sammen, lytte til det sagte og usagte, lege ved stranden og nyde hinanden.

Skagen har givet os valuta for det, vi elsker ved naturen. Sol, februar vinde, og lyset, åh det smukke lys, vil ønske jeg kunne bringe det med hjem.

Vi har vekslet mellem at at være i naturen hvor vi har gået ture, leget i klitterne med børnene, stået stille af betagelse af naturens smukke udtryk og vi har udvalgt og set lidt seværdigheder og ellers slappet af i sommerhuset på allerdejligste vis.

Resten af ferien hygger vi hjemme, dejligt der venter mere af det gode.

IMG_8703

IMG_8707

IMG_8708

IMG_8711

IMG_8714

IMG_8706

IMG_8712

IMG_8709

IMG_8715

IMG_8705

Efterårsferie

IMG_6580

IMG_6577

IMG_6581

IMG_6578

IMG_6583

IMG_6584

IMG_6579

IMG_6582

Hver gang vi alle sammen har ferie, føler jeg mig priviligeret. Vores hverdag er så præget af travlhed og at vi hvirvler i hver vores retning. Så ferie hvor vores lille familie er samlet i nærheden af hinanden og de daglige vækkeurer og påmindelser er pauseret er for mig en luksus, jeg i den grad værdsætter.
Denne efterårsferie har vi alle glædet os til. På hver vores måde har der været fart på hverdagen og krav, der har krævet noget energi. Jeg har startet nyt job, Kirstine har mere end fuld fart på 3.G og SRP venter lige rundt om hjørnet. Anders er som bekendt begyndt på efterskole og det kommer man på ingen måder sovende til. Mads har fuld fart på job og Oscar har siden sommerferien haft lidt udfordringer med at sige farvel om morgenen i børnehaven og været lidt mere sårbar. Alt i alt var uge 42 og ferie en kærkommen begivenhed hjemme hos os. Pause og nærvær er på programmet. Vi har ikke planlagt med det helt store, kun få ting er i kalenderen og vi tager en dag af gangen og ser hvad vi har lyst til, det vigtigste er at vi er sammen.

Indtil nu har vi haft besøg af dejlige venner, som på alle måder altid tanker os op med energi og skønne stunder. I går var vi i Aarhus og sluttede en skøn dag med næsten fem timer på Moesgaard museum, hvor vi havde den dejligste dag, her var der virkelig noget for os alle og det var et fint gensyn. Vi har ikke kunne undgå at suge det gode vejr til os og derfor havde jeg i dag den grad lyst til at overraske familien med en tur ud i det blå. Efter morgenmaden lavede jeg en snobrødsdej og fik ledt familien i retningen af at tage noget outdoor tøj på.
Vi bor i centrum af vores by men er beriget med at kun 10 min. væk er vi omgivet af den smukkeste natur i form af både vand og skov. I dag tog vi i skoven og her må jeg rose vores kommune for at være kreative til at give os gode faciliteter på så mange unikke og dejlige spots rundt omkring, hvor naturen kan nydes på forskellige måder. Vi fandt et af de dejlige bålsteder, blev kysset af solen og havde skoven som den mest eventyrlige kulisse i alle mulige efterårsfarver omkring os.

Skønne tre timer nød vi med leg, snobrød, klatring og hygge i skoven, bare os fem. Det var så super dejligt og for mig en af de dage, der gemmes lige der, hvor alt det gode med mine findes.

Hvad mon de andre dage byder på – i morgen tror jeg vi skal sove længe og måske have nattøj på lige til vi ikke orker mere, findes det mon..?

Rigtig god ferie til jer der også er heldige.

Når tankerne og føleserne hos en femårig tager himmelflugt

IMG_5977IMG_5801IMG_5803

Oscar er i sin børnehave nu en af de store – ‘skolegruppen’ hedder den flot og det peger alt sammen i retningen af sidste år i børnehaven. Oscar elsker sin børnehave og har nogle skønne børnevenner og lige så skønne voksne, som bidrager til en god og tryg hverdag. Efter sommerferien har det ikke været helt let for oscar at blive afleveret i børnehaven og vi har dage hvor det hele føles som indkøringen, da han var 3 år forfra og en gang til.

Vi oplever også at han hjemme har en svær periode, hvor han har øget brug for tryghed, vished om vi er der og meget mere fysisk kontakt i form af flere kram og knus. Hver nat kommer han ind til os, kravler ind imellem os og sover med min hånd i sin og pande mod pande.
Tankerne er livlige og det går på, om vi bliver væk, om vi altid vil være her og om vi kunne glemme ham. Det hiver i både mors og fars hjerter og vi forsøger at være omkring ham hele tiden og siger ja med ja på, når han for os helt ulogisk beder om at vi derhjemme skal være i nærmeste nærhed hele tiden. Det giver ikke helt mening, hvad der sker for vores ellers helt igennem trygge og balancerede dreng og det er en stor forandring at opleve Oscar være så følelsesmæssig sårbar, som han er i øjeblikket. For ham er det virkeligt og vi tager det seriøst. For Mads og jeg fylder det og vi vil ønske at vi lige viste hvad, vi kunne gøre for at få vores trygge og veltilfredse Oscar igen. Vi har talt en del frem og tilbage om hvorfor mon og det kan aldrig blive andet end antagelser, der kun kan give en pejling i en retning. Det har fyldt meget for Oscar, at Anders er taget på efterskole. De to drenge er SÅ glade for hinanden og der har været mange tårer fra Oscars side over savnet af sin bror og i Oscars verden er det ubetinget den dummeste ide, at Anders er taget på efterskole.
At jeg er begyndt at arbejde igen er måske også en medvirkende faktor, for rytmen er ændret og Oscars vished om at jeg bare er derhjemme er væk og det er selvom, jeg kommer hjem hver dag og ikke længere har skæve vagter.
Dernæst har der været en del udskiftning af gode børnevenner i børnehaven, som skulle videre i skole, en stor dejlig flok på én gang, mange af dem havde stor betydning for Oscar. Også i børnehaven har der af forskellige årsager været ændring af nogle tydelige og hjertevarme voksne – heldigvis efter et langt forår og sommer er de nu på vej tilbage, hvor vi nyder at de er. De voksne i børnehaven er opmærksomme på ham og vi er på fælles sti, i at hjælpe Oscar, hvor vi kan. Det betyder alverden for os, og selv for sådan en som jeg, der stort set aldrig tvivler på egne beslutninger, skal jeg da lige love for, jeg kan komme i tvivl på egne mor-evner, så hjertet smerter.
Oscar og jeg har altid været tætte (læs evt også her) og bruger med største glæde og selvfølgelighed utrolig meget tid sammen og jeg elsker hvert et sekund og tror på han gør det samme. Jeg har hans hånd i min og heldigvis har han to søskende, som også har vist Mads og jeg at der er perioder i ubalance, men at det mildnes og går over igen og at det ALTID er et fælles ansvar hjemme hos os at komme i balance igen. Det kan være en hård periode, som alt sammen er noget der medfølger det at blive et større barn, som udvikles og erfarer hvad livet også er for en størrelse. Alt imens “stormvejret” raser vil jeg gøre mit for at vise min lille søn at jeg står lige her ved hans side –  større, stærkere, roligere og med endeløs kærlighed.

Tilbage på sporet

IMG_5274

IMG_5280Sommeren er helt ubeskrivelig dejlig. Tror vi alle stadigvæk kniber os selv lidt i armen over, hvor forkælet vi er blevet af vejrguderne.

Om lidt kalder hverdagen for alvor igen for vores familie og det får en kæmpe shake og vendes på hovedet for Anders tager på efterskole og jeg starter på en frisk i en fantastisk ny stilling, som jeg glæder mig vildt meget til (mere om det en anden gang)

Ferie er for os også en tid, der rimer på flere is, en iskold øl på terrassen og den lækre gårdfløde til de søde danske jordbær. Vi har været forkælet med en uge sydpå i maj og en måned i sommerhuset i Danmark og nogle dage i Hamborg. Feriestemningen har derfor i den grad sat sit præg på os og rytmen, som hverdagen lægger op til af gode træningsvaner forstyrres og madplanen er helt og aldeles taget af tegenbættet og sengetider for Oscar er tæt på at ligne vores.

Nu skal det være igen – tilbage på sporet. Pakkede idrætstasker, madplanen, de gode sengetider og lister – jeg elsker lister. Faktisk har jeg lidt glemt hvor meget jeg elsker lister.
Lyder det kedeligt ja, sikkert for nogen vil det gøre det og jeg må indrømme at jeg fra tid til anden sparker det hele i hjørnet og nyder dét, men dybest set ved jeg også godt hvor overskueligt og nemt det hele bliver, når hverdagen for os alle er sat lidt mere i system og overblikket er nærværende.

For at komme tilbage til det med lister så har jeg igennem en årrække lavet lister primært til indkøb af børnenens tøj. Ud fra den tanke at jeg hellere ville købe lidt men godt og glædes over hvor godt det kunne holde til brug og vask og samtidig nyde at se dem i noget lækkert. Deres behov blev skrællet ind til benet og jeg viste lige præcis, hvor mange par bukser, jeg skulle shoppe mig igennem, den jungle det er, når det om få uger vælter ind med nye skønne fristelser fra de forskellige yndlingsbrands. Herefter er det bare at vælge og for mit vedkommende har jeg altid nydt at se hvordan overblikket gjorde at tingene jeg købte kunne mikses på kryds og tværs og gav mange flere “sæt” muligheder, end når jeg impulskøbte.
Jeg har været væk fra den type lister det seneste år men i sommerferien spirede tanken og lysten frem igen i forbindelse med pakkelisten til Anders’s efterskole og jeg har allerede færdiggjort listen til Oscars efterår/vinter garderobe.
Oscar er skudt i vejret hen over sommeren og med sine 5 år, har han sluppet lidt mere af de runde baby former og særligt hans ben er blevet lange og lige hvilket kalder på noget andet end det, der ligger i skabet. Jeg elsker stadigvæk det mere bløde tøj i naturlige materialer, hvor der er plads til leg og velbehag samt tøj i rolige farver med et enkelt udtryk. Jeg synes børn generelt er så smukke og hvor er det ud fra min mening og syn på børn synd, når børn puttes i tøj, der “larmer” for meget og tager fokus.
Den anden dag blev Oscars tøj sorteret. Heldigvis vælter vi os stadigvæk rundt i sommertøj men det tøj, jeg ved han ikke kommer til at passe til efteråret er pakket væk og gjort klar til at blive sat til salg om få dage (Hold derfor gerne øje med min IG salgsprofil : karinas_univers_salg)

Hvis man er på bar bund udi lister og har mod på det for at se hvilken indvirkning, det kan have er et godt sted at starte med at lægge mærke til, hvad der ryger igennem systemet i vask i en uge. Det er en meget god pejling på i hvilken retning, listen bør udforme sig. Måske skal der være lidt ekstra til skabet i børnehaven og uheld som nødvendigvis ikke bør have samme kvalitet som yndlingstøjet. Fx ved jeg at Oscar i sin vintergarderobe til en vintersæson har brug for 8 undertrøjer. Nu har jeg en forkærlighed for undertrøjer fra Cosilana. Samme farve, samme vask og altid lækker for Oscar at have på.

Der er mange måder at starte hverdagen op på igen og den ene kan være lige så god som den anden. Jeg håber I alle har haft en skøn sommer og ønsker jer en rigtig god opstart igen. I morgen starter jeg på mit nye job, med glæde, ydmyghed og lige præcis den mænge af sommerfugle, der hører sig til.

Konfirmation

Vi har haft konfirmation i familien. Vores Anders er blevet konfirmeret. Det er virkelig stort, på linje med barnedåb, den første fødselsdag, den første skoledag og så alligevel helt sin egen begivenhed der både kaster mor og far en tur ned ad memory lane og får det unge menneske til at shine og vokse 10 cm overnight. Det er anden gang vi afholder konfirmation, første gang for vores datter Kirstine og nu blev det så Anders’s tur. Det er så smukt, højtideligt og en meget, meget fin og dejlig dag hvor det unge menneske får lov til at være i fokus og hyldes for alt hvad det bidrager med i denne verden og hvor skønt er det ikke lige. Faktisk er jeg personligt fan af milepæle og begivenheder der får os til at standse op for en stund, sætte en kæp i hamsterhjulet og reflektere sammen, nyde og måske feste. En konfirmation er en skøn anledning til at gøre netop dette.

Anders konfirmation, såvel som Kirstines var en fest, en hyldest om man vil, til vores barn, med fest, lækkert mad, masser af børn, andre unge, venner, naboer og familie – med andre ord alle dem der har betydning, er en del af hverdagen og som vi elsker og holder kærligt af.
Anders havde den bedste dag ever, hans dag og hvis nogen fortjente at få en dag med godhed, glæde og fest så hjertet boblede så var det i al beskedenhed vores Anders, og det fik han.

Til dagen kom den skønneste fotograf, som vi var blevet bekendt med gennem gode venner. Vi havde afsat lidt over en time fra morgenstunden til fotografering, for vi ønskede at han om muligt kunne fange Anders så autentisk som muligt, så han kunne fange hans blidhed, hans alvor, hans smil og styrke. Vi ønskede derforuden lidt rå billeder, med naturen som kulisse eller en beton væg som et naturligt element. Fotografen har taget over 100 billeder og vi har fået tilsendt 96, som er lige, som vi ønskede det til minde om den skønneste dag – Anders’s konfirmation 29. april 2018.

IMG_2343 IMG_2344 IMG_2347 IMG_2348 IMG_2349familie

Tilbehør til drengeværelser

tilbehør-til-værelser

Indeholder henvisniger, men ingen reklame

Som nogen måske har set på Instagram, er vi ved at ordne drengenes værelser og vi er næsten ved at være i mål. De har byttet værelser. Anders brugte ikke længere det gode rummelige værelse til leg, som Oscar har brug for og Oscars mindre værelse var lige det Anders søgte til hygge og en tiltrængt opgradering til teenager look.
Som sagt så gjort og det har betydet at begge værelser er blevet malet og har været tømt for alt, som herefter er blevet sorteret, rengjort og fået nye opbevaringsløsninger, hvilket er blevet super godt. Jeg elsker at lave systemer, der giver overblik og i dette her tilfælde, velfungerende værelser hvor tingene igen har fået rette pladser og legetøjet er sorteret ud i kasser og skuffer, så det nu gør legen sjovere og let at gå til.
Begge drenge har fået nye senge og Oscar har tilmed fået STOR dyne – hvor blev min baby lige af….
Mere om indretningen i et andet blogindlæg, hvor der nok skal komme billeder fra værelserne. Først lidt om det løse tilbehør, som har været indkøb, der er gået forud for den helt store omrokering. Det er altsammen køb der er med til at skabe stemning og noget af det, vi har i forvejen har vi med glæde genbrugt, da det stadigvæk er lige som det skal være. Det er sjovt hvordan man med små virkemidler kan skabe stor forandring, så længe blikket er skarpt på at følge den røde tråd.

På Oscars værelse er juno sengen blevet skiftet ud med en stor seng. Mit hjerte græd altså lidt da Juno senge blev pakket væk for allersidste gang. Det har været så skønt at vores gamle seng fra 1950 også har været vores tre børns rede i gennem mange år efterhånden. Den nye store dyne har krævet nyt sengetøj og dette smukke duschet mint med prikker fra Liewood er jeg helt fortabt i. Jeg er tosset med Liewood’s gennemførte enkle stil. Den sarte mint tone passer perfekt til bla. Oscars Ferm Living sættekasse og de forskellige Mrs Mighetto plakater der pynter så fint på væggene. Jeg kan godt lide, når nogle toner går igen i indretningen også på børneværelserne, for hvis ikke man er opmærksom kan legetøj og børneværelser blive et mindre farvedrama. Den nye Jellycat drage i samme sarte mint farve måtte derfor også flytte med ind på Oscars værelse. Oscar elsker drager og dinoer og i særdeleshed bamser. Det var skønt at kunne overraske Oscar med den drage, han har sukket efter siden den kom i butikkerne og i går havde Oscar sin sovedebut i den nye seng med dragen i favnen. Godt der var en ny ven, der kunne hjælpe med at fylde den store seng lidt ud.
Oscar har flere hyggelamper, som alle er flyttet med, men denne nye luftballon lampe er intet mindre end skøn og passer perfekt ind på værelset. Den kaster små lysprikker på væggen og er så fin, så fin

tilbehør-til-drengeværelser-2

Anders’s værelse er blevet endevendt. De sidste LEGO kasser er blevet pakket ned og der er i den grad blevet luget ud. Slut med ‘dreng’ og halløj og goddag til teenager, der ved, hvad han vil.
Anders og jeg har sammen tænkt mange tanker, om hvordan rummet kunne indrettes bedst muligt, med de ønsker der var. Lidt få hygge ting er der også komme til. Et stort A med lys i der pynter over skrivebordet, en starwars plakat i ramme der har et enkelt og grafisk udtryk samt to nye kæmpe puder, der skaber en god sidde mulighed i sengen. En ny lampe og få andre ting er flyttet med ind på det nye værelse men ellers er det blevet et enkelt værelse, der rumme lige præcis de ting, som Anders holder af og ikke andet. Farverne er holdt i sorte, hvide og blå toner.

Drengene er glade og vi nyder hvor velfungerende deres værelser er for dem nu. De hygger sig på værelserne, søger dertil og der bliver leget og spillet, som vist er det bedste tegn, vi kan få på at noget er blevet godt.

Vores vej til Skejby

IMG_9274

I dag er det den onsdag den 10. januar 2018, det betyder også behandlingsdag for Anders.  Turen går til Skejby for ham og jeg og imens vi kører på E45, tænker jeg på de mennesker, der netop nu er ved at blande hans kemo, gør de det med omhu, kærlighed og sendes der lykke med i posen.
Ofte sover Anders på vej dertil, selvom det kun er en tur på 30 min. er det som om at enhver lejlighed benyttes til at hvile den krop, der kun er 14 år og allerede på overarbejde. I dag er der overskud til åben øjne hos Anders. Alt i mens vi kører afsted, ham og jeg, undervises hans klassekammerater i kemi, Anders lærer om det på egen krop.
Jeg styrker mig, ved at jeg skal være være der for ham og det er jeg, men jeg ved at han kan se, hvordan jeg græder indeni, min store menneskevise søn. Jeg tænker på den tale Mads og jeg om få måneder skal holde for ham til hans komfirmation. Hvordan får den lethed side om side med den virkelighed han står i. Bliver det et tilbageblik på et barneliv med lystige trin og grin og så med et stort fedt punktum. Hvad har der indtil nu været på den anden side af det punktum for min søn med de smukke brune øjne, øjne der nu har fået en dybde som nogle voksne mennesker aldrig kommer i nærheden af. Dybden består af lige dele uretfærdighed, frygt og ydmyghed. Ydmyghed i den reneste forstand og ved gud hvor er det klædeligt til mennesker, når der er en ægte ydmyghed i deres sjæl og sprog. Det er bagsiden af medaljen.

Trafikken glider let i dag og jeg kigger ud på bilerne, vi kører forbi og mærker en kløft til den virkelighed, der befinder sig udenfor vores rammer. Vi hører lidt musik, jeg har valgt det, jeg genkender fra teenageværelset og Anders nynner lidt med på det. Det gør mig godt, for jeg tror på, det betyder at tankerne hos min søn er lidt væk fra hvor vores destination er. Jeg kan se, han sidder på sine hænder, forsøger at få  hænderne i ro, de ryster, gør ham klodset og usikker. Rystelsene er endnu en af bivirkningerne fra de forskellige medicin præparater. Åh, alle de bivirkninger som vi hører alt for lidt om, når vi taler om cancer behandling. Mine sanser minder mig om lugten af medicinen, afdelingen vi er på vej til er svøbt ind i den lugt, ligesom når man får penicillin kan også kemo lugtes. Også på Anders.

Jeg tænker på den lægesamtale der venter os, den gør mig nervøs og jeg tænker på, hvem mon der tager i mod os i dag, håber det er en af de kendte, som møder os med smil og samler op på samtalen fra sidst. Hvor er det søde mennesker, der arbejder på denne afdeling og jeg nyder at jeg for dem næsten er luft og deres øjne er rettet mod Anders i det øjeblik, vi kommer ind på afdelingen. De passer på ham, min søn, mit guld, hvor gør det godt. Jeg ved at Anders også i dag vil møde dem med et smil og spille med på deres lette snak, der samtidig rummer et ekko af alvor. Jeg er bevidst om at han har brug for jeg forholder mig lidt tilbage og lade ham vise at han kan godt men jeg ved også lige hvornår, han har brug for jeg ligger min hånd på hans sådan, som jeg kommer til i dag og mange, mange onsdage og alle de andre dage endnu.

IMG_9275

IMG_9277

Fødselsdags ønsker – Oscar 3 år

fødselsdag-oscar3

Indeholder reklame

Det er et studie i sig selv at observere Oscar i øjeblikket. Han leger og leger dagen lang. Han bruger om nogen sit legetøj, og han kombinerer det på kryds og tværs. Rollelege og fantasilege er for alvor skudt igang, og han er på den konto mere end klar til at starte i børnehave med større børn, der kan giver indspark til den type lege. Den 25. juni bliver vores lille trold 3 år. Stop, stop, stop tiden for med børnehave start om hjørnet og som en blefri lille mand, har han om nogen rystet det sidste baby af sig. Jeg elsker at følge ham dag for dag, Oscar er den skønneste vitamininsprøjtning for os alle.

Biler har i lang tid været noget af Oscars yndlingslegetøj og med disse über lækre biler fra Play Forever, er der til mange timers leg og bilfræs, vi ved, han vil elske dem. Bilerne er så lækkert og flot legetøj, og det er ingen hemmelighed, at jeg har en svaghed for kvalitetslegetøj, og jeg kan nemt se for mig at en af disse biler også med tiden vil pynte på en hylde på Oscars værelse, når de bliver et “storedrenge værelse”. Det er dog også filososofien bag brandet, at her er der tale om “toys for life”. Bilerne kan fx købes her

På vores vej, hvor vi bor, er der 17 børn. Hvad den ene have ikke har af rutchebane, tampolin, sandkasse osv har den næste. Børnene leger med hinanden på kryds og tværs, helst mange af gangen, og når vejret tillader det, er der på vejen en summen af børnelatter og hygge. Tilsammen må jeg sige, at de har de en vognpark så stor, og Oscar ønsker sig meget at tilføje denne vognpark hans eget løbehjul. Det har altid været vigtig for os at børnenes cykler og andet køretøj passer alder og størrelse, for der er intet der kan ødelægge trygheden og troen på at kunne mestre fx en cykel, hvis den er for stor til barnet. Det var derfor heller ikke svært at vælge dette lækre løbehjul til Oscar, der passer i alderen 3-5 år, og som har en sikkerhed i form af 3 hjul. Han bruger sin løbecykel dagligt, og sammen med nabopigen som kun er 1 mdr. yngre end Oscar, har de begge så meget glæde af deres løbecykler og nu også snart dette løbehjul.

Oscar har tabt sit hjerte til Brandmand Sam. Det begyndte for et år siden, og det er en vedvarende kærlighed til denne brandmands verden. En båd er på ønskelisten så brandmanden kan lege i et mix af sirener og brandsluknings arbejde.

Vi har et alt for lille badekar, for når man gerne vil dykke med snorkel og dykkerbriller, er det begrænset hvor eksotisk sådan et dyk kan blive. Vores sommerferie giver mulighed for at Oscar kan få nogle større bademuligheder, og det bliver med garanti et hit at pakke et sæt dykkerbriller og snorkel op, der er helt rigtig til hans størrelse. Han kommer uden tvivl til at bo med de dykkerbriller på hele ferien.

Djeco – jeg kan ikke andet end rose dette legetøjsbrand. Kvaliteten, farverne og læringstankegangen bag spillene og legetøjet fra dette brand er helt i top. Så godt som alle de spil og puslespil som børnene gennem tiden har leget med, har alle været fra Djeco. Oscar ønsker sig disse magnet figurer, som appelerer til fantasi og rolleleg.

Da Oscar blev 1 år fik han det fineste fødselsdags-lokomotiv med en vogn til fra Billedleg. Lokomotiv og vogne er i træ, flot enkelt dansk design og som i den grad er en hyggelig pynteting at tage frem år efter år for at markere fødselsdagen, hver vogn kan indeholde et lys. En ny togvogn kommer til hvert år, og der ligger allerede nu en fin lysegrå vogn og venter på at bliver taget i brug, når der skal findes 3 lys frem.

Der bliver en skøn dag den 25. juni – vores Oscar glæder sig allerede.

Efterårs blødhed i miniformat

DSC_0210 DSC_0215 DSC_0194 DSC_0217 DSC_0221

Dag for dag begynder efteråret at hale ind på os. Jeg må indrømme, at det er min yndlings årstid og tøjmæssigt bliver det for mig ikke bedre, for kvaliteterne, stofferne, garnet og farverne taler meget mere til mig end forår / sommer sæson gør, og sådan har det altid været.
Lækre styles kan jeg nu finde frem fra et lille lager men også et par styles mangler at bliver klikket hjem særligt fra FUB, som i disse dage lander i butikkerne. Derforuden står uld/silke undertøj højt på listen af kommende indkøb, det mangler vi big time. Jeg er så uendelig glad over at søde Camilla fra Littlecolumbine får mit absolut yndlings undertøjs brand hjem – Cosilana. Her er kvaliteten og blødheden slet ikke til at stikke og jeg elsker at bruge det som det inderste lag mod en sart barnehud.

Efter de køb vil jeg mene, vi har købt lige præcist det ind, der kommer til at udgøre en lækker efterårs (vinter) garderobe. Sidste efterår gjorde jeg mig nogle gode notater om hvad der fungerer for os i hverdagen. Brugbare notater for på det tidspunkt var Oscar lige begyndt i vuggestue, og vi havde derfor et godt billede af hvordan hverdagen kunne se ud og hvilke behov han havde. Det har gjort, at jeg denne sæson skærer endnu mere ind til benet af hvilke brands jeg køber ind fra og jeg glæder mig til at få det i brug, for her er der ingen ‘hovsa’ løsninger. Som altid har Oscar ikke en masse tøj men altsammen noget der kan bruges på kryds og tværs, og kun til for at blive brugt, for det kan holde til det.

Lækre styles fra Soft Gallery er købt ind (læs evt her) og skønt basis fra Marmar er allerede i brug og som uden tvivl bliver noget af vores yndlings tøj. Faktisk må jeg nok have fat i endnu en sort Marmar bluse, for den er næsten ikke til at få vasket hurtigt nok, før vi ønsker at bruge den igen. Denne sæson har vi droppet sko med snøre og har indkøbt Angulus støvlette og hvis det går som med Anders og Kirstine ved vi, at modellen bliver en genganger mange år frem.
Sidste år havde vi et meget lunt efterår, og det var november før vi vurderede det var koldt nok til at komme i vinterjakkerne. Derfor havde vi brug for en overgangsjakke eller noget der kunne gøre det ud for det. Flere gange har jeg forsøgt med en lækker fleece og en dun vest til børnene men det er som om de har dannet fælles front mod lige nettop det outfit for ingen af vores 3 børn har jeg haft held til at få overbevist om at det er en god ide. Sidste år fik Anders den skønneste vatterede Ver de Terre jakke som viste sig at være genial, til det lune efterår og til de kølige vinter dage hvor vi skulle køre bil eller være i et indkøbscenter, hvor det var for varmt at have en vinterjakke på. Desuden fungerede den super godt i det tidlige forår, hvor sommerjakken endnu var for kølig. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om at Oscar skulle have samme lækre model, som er så flot klassisk i sit udtryk og som er lækker blød.

Så mange nye lækre efterårsstyles at forelske sig i.

Indkøbslisten til Oscar:
Thermotøj  til vuggestuen – Wheat i navy.
Uld/silke undertøj – Cosilana
 Velour bukser – GRO
Soft uld bluser – FUB
Soft uld bukser – FUB
Soft uld bluser – Poppy Rose
Soft uld leggings – FUB
Basis bluser – Marmar
Bukser – Soft Gallery
Bluser – Soft Gallery
Skjorte – Poppy Rose
Uld stik trøje – Asta &  Alfred.
Støvler – Angulus
Regntøj – navy Ver de Terre
Gummistøvler – Pom Pom
Hjemmesko – Petit Nord
Overgangs jakke – Ver de terre
Hue, vanter og halsedisse – FUB

Senere suppleres med vinterovertøj og fodtøj.