HPV vaccine og gentest

sprøjteHver 3. dansker rammes af kræft. Det er helt vildt mange! Det løber mig koldt ned ad ryggen, når jeg tænker på den skrækkelige sygdom. Sygdommen i sig selv er ganske forfærdelig, og bivirkninger efter endt stråler og kemo er et helt kapitel for sig. Her taler vi om store konsekvenser for kroppen, som efter min mening er lidt et overset emne. Ikke at der er noget alternativ, men det er bestemt ikke sukkervand kroppen skal tage imod, og der er en regning.

Desværre er vi en familie, der i alt for mange år har været og er ramt af kræft. Vi har betalt den ultimative pris og mistet personer, som havde så stor betydning for os, og som vi elskede så højt. De sår som det har givet, tror jeg aldrig vil heles.

Jeg ved, at jeg selv er i høj disponibel risiko for at jeg kunne få kræft (igen) pga min families gener. Derfor har jeg nu som første step valgt, at blive vaccineret med HPV vaccine (livmoderhalskræft vaccine) og skal inden længe have lavet en gentest. Det at få lavet en gentest er et stort skridt for mig, og ikke så få spekulationer og snakke med min mand har ligget forud for den endelig beslutning om at lade mig teste. Jeg ved, jeg bliver nødt til at handle på det svar jeg må få, men det er ikke et entydigt svar. For hvad gør jeg, hvis svaret kommer tilbage og er 30% risiko for brystkræft…. skal jeg lade mig operere, eller er det mon nok med kontrol. Tankerne er mange, og angsten er snigende, men jeg tør ikke lade være.

I denne uge sætter TV2 fokus på kræft med “Knæk cancer”. Selvfølgelig støtter vi – gør du?

 

2 thoughts on “HPV vaccine og gentest

 1. FruThornholm

  Jeg er selv midt i et kræftforløb – og det er hæsligt! Mit råd, til alle, er, at hvis du kan forbygge via test og operation eller andet, så gør det. Tøv ikke. Når man først er ramt, ødelægger det SÅ meget for både en selv, og ens familie. Pøj pøj med det.

  Svar
  1. Karina Forfatter

   Tusind tak for dit svar. Du har så ret og beslutningen er også taget, der er ingen vej tilbage.
   Ønsker dig så meget god bedring.
   Kærlig hilsen
   Karina

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *