Grydebrød

DSC_0389

DSC_0393

Vi elsker grydebrød herhjemme, og har man ikke prøvet det før, er det bare om at komme igang for det er så skønt et brød. Opskriften vi bruger er taget lidt herfra og lidt derfra og gjort til vores egen, for sådan kan vi bedst lide dette skønne brød. Brødet bages varmt i gryden, der er 250 grader, og det bliver så lækkert sprødt i skorpen og blødt og luftigt i krummen. Dejen skal stå natten over med kun 5 gram gær i sig, og det er super nemt lige at røre sammen aftenen inden og derved få frisk brød i weekenden eller som et lækket madbrød til en fyldig suppe.
Det er vigtigt at man bruger en gryde med låg, der kan tåle så høje varmegrader fx en stentøjsgryde.

Herefter er det bare at gå igang, for det er SÅ nemt at få denne lækre brødoplevelse.

 • 300 ml vand
 • 200 ml kærnemælk
 • 5 gram øko gær
 • 2 tsk salt
 • 1 tsk honning
 • 1 dl sigtet øko ølandshvede
 • 1 dl fuldkorns øko ølandshvede
 • 7 dl øko hvedemel
 • 1 dl forskellige kerner og frø efter smag. fx Solsikkekerner, græskarkerner, chiafrø, sesamfrø osv.
  Bruges brødet som madbrød kan der med fordel tilsættes groft salt og fx rosmarin på toppen.

  Tag en stor skål og hæld vand og kærnemælk sammen, rør gæren ud heri, tilsæt honning. De tre melsorter, frø, kerner og salt blandes og tilsættes under omrøring, gerne i en røremaskine hvis man har en sådan, ellers må der noget muskelkraft til, for det gør brødet så meget bedre. Sæt film eller låg over skålen og lad den stå på bordet 10-12 timer.
  Sæt gryden i ovnen med låg og lad den varmen op sammen med ovnen til 250 grader. Dejen hældes forsigtigt ned i den varme gryde, kom låg på og bag i 30 min, derefter tages låget af og ovnen skrues ned på 230 grader og brødet bages yderligere i 15 min.
  Når brødet er færdigt, køles det af på en rist.

  Velbekomme

DSC_0391

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *