Havemøbler til den grønne plet

DSC_0420 DSC_0428 DSC_0431DSC_0433 DSC_0435

Vores have er ikke stor, men vi nyder vores lille grønne plet. Alle årstider, året rundt. Vores have ligger ugeneret og helt lukket bag vores hus, og det er vores lille grønne fristed. Det er haven vores store dobbelte terassedør slås op til, det er her græsset kan kilde under fødderne, blomsterne nydes og krydderurterne nippes af. Om efteråret bugner de gamle æbletræer af store æbler, og intet er så skønt, som at tage en lur under netop et af disse træer forår og sommeren igennem.
Haven indeholder fodboldmål, sandkasse og forhåbentlige med tiden et lille drivhus, som inde i mit hoved allerede er ved at tage form.

I dag blev vores have forskønnet yderligere, da den blev tilført intet mindre end et nyt havemøbelsæt. Det er altid en balancegang, når nyt skal til, at vælge de rigtige møbler der tiltaler vores smag, og som er tro mod husets stil og alder. Intet vil være mere kikset, end hvis vi fx udelukkende valgte topmoderne interiør til vores hus, for det vil aldrig blive et nyt hus i minimalistisk stil. Nu er det heller ikke det, vi ønsker, for vi elsker vores “gammel dame” af et hus at være fra 1926. Vi har fundet en fin balance, da klassisk dansk møbelkunst giver så meget mening i vores hus og bestemt også er vores smag.
Vores havemøbler var helt færdige og trængte i den grad til at bliver udskiftet.  Jeg har længe sukket efter dette smukke “Marguerit sæt” i teaktræ og hvidmalet aluminium designet i 1950/60, og idag blev det så vores. Ih, hvor jeg synes, det er fint. Tilpas enkelt, tidsløst design, materialer der tiltaler os og smukt til vores hus og havens stil. At det har rundt bord er kun et plus, for jeg synes, det er så hyggeligt at spise sammen om et rundt bord. Bordet er stort og rummeligt, da det har en diameter på 150 cm, hermed er der god plads til os, og flere der skulle have lyst.  Vi griller gerne og nyder at sidde ude længe på lune aftner med stearinlys, et tæppe og duften af sommer i næsen. Det bliver så godt at gå sommeren i møde med disse møbler i haven. Vi må håbe vejrguderne er med os, så vi får en skøn sommer, der kalder på masser af udeliv.

1 thoughts on “Havemøbler til den grønne plet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *