Nips – ‘less is more’

bolig-2016

For efterhånden en del år tilbage tog min mand og jeg en beslutning omkring vores bolig indretning. Vi var nået til det punkt, hvor Ikea looket stille og roligt skulle skiftes ud med noget mere holdbart, noget som skulle glæde os mange år frem. Vi stod for at skulle flytte fra vores lille rækkehus, til det hus vi bor i idag og flere og andre møbler var nødvendige, men hvad skulle vi vælge. Vores jobs situation havde også ændret sig og gav lidt mere luft i økonomien. Vi er skandinaviske i hjertet og stil, og vi sukkede begge efter de smukke danske klassiske møbler. Vi besluttede, at vi ville købe møbler for livet i udgangspunktet, finde vores grundstil og holde fast i den. Vi danskere er priviligeret med mange smukke design ikoner, som selv 40-50 år senere stadigvæk står skarpt og smukt. Udfordringen er så bare, at disse møbler også befinder sig i et noget andet prisleje end altid budget venlige IKEA.

Vi har nu gennem årene fået skiftet de fleste af vores møbler ud, ihvertefald de store møbler. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke er glad for den beslutning vi tog. Møblerne er designet således, at de giver ro i et rum, og det er vigtigt for mig, når man som vi bor i et gammel hus med stuk og lidt mere pyntelige detaljer. Mentalt har de også givet en ro, for jeg har endnu ikke set andre møbler, jeg sukker mere efter, eller ville ønske vi havde i stedet for. Og dette til trods for at nogle af møblerne har vi haft i 17 år nu.

Nu er det ikke fordi jeg så ikke skfiter ud, for det gør jeg, bare mere i nipse afdelingen. Pynt, puder, glas og lys. Jeg bliver nok aldrig én, der kommer til at flippe ud i et eller andet vildt multifarvede tilbehørs flip, for det er ikke min stil. Pynt og puder af forskellige slags er gennem tiden prøvet af og solgt videre eller givet til et godt formål få år senere.
Jeg nyder at flytte rundt på vores “nips” og købe friske blomster til vaserne, og den “hygge hobby” stopper nok aldrig.
Jeg har dog besluttet at trimme endnu mere ud, i det vi har på nipse hylderne, det næste stykke tid. Ligesom jeg dengang sammen med min mand besluttede med de store møbler vil jeg forsøge mig med vores pynteting, puder o.l.

Jeg elsker de enkle detaljer, kvalitet, den underspillede lækkerhed, natur og rolige farver. Der er ting jeg bruger igen og igen og der er ønsker mit øje bliver ved med at falde på når jeg bevæger mig rundt i interiør butikker eller når jeg søger inspiration i min udvalgte blogverden eller Pinterest. Jeg har lavet mig en liste om hvad der skal ud og hvad der er på ønskelisten de næste år. Julen var gavmild, og enkle af de ny ønsker er tilføjet vores hjem, og noget af det jeg ønskede at luge ud i er allerede ekspederet videre, solgt eller givet væk.

– Når ‘less is more’ – det må være vejen frem i 2016

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *