nyE startskud

I vore familie evner vi til perfektion at få betydningsfulde begivenheder mast sammen, helst på samme dag – eller vilkår har åbenbart for vane at hjælpe os på vej ud i denne logistiske mavepine. Sådan er det også i dag søndag den 11. august for både Anders har opstart på 2. år på efterskolen og Kirstine starter på sit nye eventyr med opstart på Ollerup gymnastik højskole. Det lod sig ikke gøre at få logistikken til at gå op, så vi kunne være sammen om begge begivenheder som familie. Vi valgte at Anders, Oscar og jeg tog turen til efterskolen med Anders og Kirstine og Mads fortsatte til Fyn med Kirstine til højskolen.

Anders kender heldigvis skolen, rutinerne og lærerne og en del andre elever i forvejen og det fik sat sommerfuglene i maven bare lidt under kontrol. Alligevel er det ny roomie, nyt værelse og så det der med at skulle sige farvel igen efter en lang sommer og tid med hinanden i familien.
Han har haft en skøn sommer med masser af ro, fået arbejdet nogle timer og tjent nogle gode lommepenge og hygget med vennerne herhjemme. Jeg synes han er vokset 30 cm i sommeren og blevet så moden og altsammen tegn på at han trives og er i vækst på alle plan.

Kirstine tog et helt nyt og ønsket spring til højskole, efter hun i juni blev student. Gymnastik og dans har altid været en stor del af hendes liv, siden hun var 2 år gammel og det er så velfortjent efter 13 års skolegang at trække stikket og nyde gymnastik på højt plan, kultur og højskolelivet. Jeg ved, hun får det vidunderligt og kommer til at nyde det hele, for hvor er det bare en skøn, skøn højskole.
Kirstine kom hjem fra SMUK festival sent i går, så forberedelserne til afrejse i dag er gjort for 14 dage siden, men trætheden tager lige en dag ekstra og det er tilmed specielt at gruppen af de tættere venner nu spredes mange steder hen, hvilket nok også lige ryster følelserne lidt rundt. Sommerfugle var der altså nok af, sådan som det er med alt nyt.

Tilbage sidder vi så, Mads og jeg, og gisper lidt i hver vores sofahjørne efter denne dag, hvor to af vores tre børn er taget ud i verden, væk fra reden. Vi er langt fra mestre i denne disciplin, for intet nyder vi mere, end når vi alle fem er samlet. Når det så er sagt, og Mads og jeg har fået vores mor og far hjerter i bero igen, så er vi også pave stolte af dem begge to. Stolte af deres evige mod, tryghed, videnslyst og kærlighed til verden uden for vores volde. Heldigvis ved de begge at vi aldrig nogensiden er længere væk end et opkald og vi til evig tid har deres ryg og hånd, når behovet er der. At vores børn kun er til låns er i den grad en nærværende erkendelse og følelse hos os i dag.

Som om det ikke var nok, har vi endnu en stor begivenhed i morgen. Oscar har første skoledag i 0. klasse. Det er så spændende og han glæder sig lige så meget som til juleaften. Oscar har den seneste uge prøvet kræfter med SFO og det er gået over al forventning. Han er så skoleklar og vi tæller timer indtil kl er 9 i morgen og vi træder ind i et nyt kapitel for vores lille-store efternøler, som i morgen starter på den skønneste lille privatskole. I morgen aften skal Mads, Oscar og jeg på fin restaurant og fejre at skolelivet begynder, ligesom vi har været det med Kirstine og Anders, da de havde første skoledag, det glæder vi os til, kun os tre og ren hygge.

Til velkomsten på Anders’ efterskole tidigere i dag, sang vi et par sange. Et par linjer i en af sangene ramte dybt hos mig og fik mig til at tænke på alle tre børn, for med de nye oplevelser der venter vores børn og alle de medmennesker, de kommer til at møde, må bevisteden om nettop disse ord være nogle af de vigtigste at forstå ikke kun forstå med tankerne men vigtigst med hjertet.

Lykken du holder i hænderne nu,
den er vist egentlig min.
Og at du lever og bærer og er,
gør at jeg også kan værne om din,
den smukkeste disciplin.
……
(Sang: Giv os lyset tilbage)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *